Тотален шаш: Превръщат тонове бюлетини в тоалетна хартия и салфетки.

...
Тотален шаш: Превръщат тонове бюлетини в тоалетна хартия и салфетки.
Коментари Харесай

Тотален шаш: Превръщат тонове бюлетини в тоалетна хартия и салфетки

Тотален шаш: Превръщат тонове бюлетини в тоалетна хартия и салфетки. Това не е следващото проклинание от консуматор в обществените мрежи или следващ шоговит пост, а самата истина. За нея заяви Българска национална телевизия.

Държавната медия оповести, че тонове хартиени бюлетини отлежават в общинските складове в цялата страна. Три седмици преди вота 2 в 1 да вземем за пример в общинската администрация в Русе би трябвало да се освободи място за новите бюлетини. Старите обаче не могат да бъдат унищожени, тъй като в града няма подобаваща площадка.

Ердинч Мевлюдов, шеф „ Административно обслужване “, Русе  си спомни, че преди години бюлетините се унищожавали посредством изгаряне в ТЕЦ-а в Русе, само че към този момент не се унищожават по този метод.

Тотален шаш: Превръщат тонове бюлетини в тоалетна хартия и салфетки

18.05.24 12:36

Хилари Клинтън похвали България: Причината очарова всички!

18.05.24 12:11

Тодор Батков захапа Наско Сираков и стана ужасно!

18.05.24 11:44

Кирил Петков по Достоевски: Престъпления без санкции – последователност

18.05.24 11:13

Зеленски се изрепчи на Макрон: Няма да има помирение с Русия по време на олимпиадата

18.05.24 10:47

От Община Русе към този момент са сключили контракт с лицензирана компания за заличаване на архивни документи, която транспортира изборните бумаги в Плевен.

Отпечатаните на специфична хартия и с воден знак бюлетини ще бъдат рециклирани по екологична технология и ще се трансфорат в тоалетна хартия, салфетки и мокри кърпички.

Ердинч Мевлюдов добави:

„ Вчера изнесохме от предните локални избори бюлетините. 220 чувала, 5-6 палета са. Като численост са някъде към 145-150 хиляди бюлетини “.

Над 700 милиона лв. са изхарчените от страната за 7-те вота през последните 3 години пари за хартиени бюлетини. По закон старите бюлетини се пазят до идващите планувани избори. Някои от книжата обаче се пазят и по-късно.

„ Протоколи от съвещания на политическите партии, за състава на общинската изборна комисия, за състава на секционните изборни комисии, за регистрация на партиите “, сподели още Ердинч Мевлюдов.
За провеждането на изборите на 9 юни са планувани 98 милиона 179 хиляди лв..

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в: България, Избори 2023, Избори 2024 За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР