Украйна експулсира от страната старшия дипломат в посолството на Руската

...
Украйна експулсира от страната старшия дипломат в посолството на Руската
Коментари Харесай

Украйна гони старшия дипломат на посолството на Русия в Киев

Украйна експулсира от страната старшия посланик в посолството на Руската федерация в Киев, заяви пресслужбата наукраинското външно министерство. " Старшият посланик в посолството на РФ в Киев би трябвало да напусне Украйна в период от 72 часа, считано от 19 април ", гласи известието, представено от ТАСС.

В него се разяснява, че решението е взето в отговор на решението на Русия да изгони украинския консул в Санкт Петербург.

" Изразяваме решителн митинг по отношение на непозволеното задържане на 16 април на сътрудника на Генералното консулство на Украйна в Санкт Петербург и издаденото наставление да напусне територията на РФ. Напълно изключваме повдигнатите обвинявания на консулския помощник. Такива дейности на съветските управляващи жестоко нарушават Виенската спогодба за дипломатическите връзки от 1961 година и Виенската спогодба за консулските връзки от 1963 година и още един път удостоверяват определения от Русия курс на по-нататъшно изостряне на връзките с Украйна ", съобщи украинското външно министерство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР