В най-лошия сценарий Украйна може да излезе от войната с

...
В най-лошия сценарий Украйна може да излезе от войната с
Коментари Харесай

Социолог: Украйна може да остане само с 25 милиона души население

В най-лошия сюжет Украйна може да излезе от войната с 25 милиона души. Загубите на фронта обаче ще бъдат оскъдни спрямо броя на напусналите страната. Това съобщи ръководителят на Киевския интернационален институт по социология Владимир Паниото в за OBOZ.UA.

" Демографската ни обстановка е доста неприятна. В същото време броят на починалите на фронта е непостижим с броя на тези, които са отпътували в чужбина и не считат да се връщат ", сподели той.

Паниото означи, че сега към 6 милиона украинци са в Европа като бежанци, а други 1-2 милиона са в Русия. Според оценки броят на тези, които в никакъв случай няма да се върнат назад в Украйна, нараства със 100-150 хиляди всеки месец. 

„ Така нашите съществени загуби от демографска позиция са хората, които няма да се върнат. Демографите споделят, че в най-лошия случай може да останем към 25 милиона след края на войната край “,  счита социологът.

Според него казусът с невръщането на бежанците се утежнява от отрицателното отношение към тях от страна на жителите, останали в Украйна.

" Засега този негативизъм се излива в обществените мрежи, а в социологическите изследвания не се вижда изключително. Но бежанците също употребяват същите обществени мрежи и виждат всичко ", предизвести Паниото. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР