Данъчната ревизия представлява голям страх за собствениците на бизнес, защото

...
Данъчната ревизия представлява голям страх за собствениците на бизнес, защото
Коментари Харесай

Как да се подготвим за данъчна ревизия

Данъчната проверка съставлява огромен боязън за притежателите на бизнес, тъй като е обвързвана с цялостна инспекция, тясно ориентирана към активността на съответната организация.

Научете повече за подготовката за тази процедура, с цел да бъдете осведомени с последващите дейности и да можете да сътрудничите оптимално на екипа на Национална агенция за приходите, който се е заел с вашия случай, като в същото време запазите хладнокръвие и успокоение.

По тематиката за подготовката за данъчна проверка споделят информация от счетоводна къща Polejanov.com.

Повече за данъчната проверка

Това е развой, при който се ревизира дали в действителност има сходство сред показаната информация за физическите и юридическите лица в декларациите, докладите и други документи, носещи такава стойност, имат сходство с действителната активност на предприятието. Освен това се наблюдава дали те са съгласно законодателството в България.

Данъчната проверка се прави от способени лица, назначени от Национална организация по приходите, разполагащи с подобаваща подготовка и образование. Наричат се още ревизори.

Тази процедура може да възникне при преднамерена инспекция, както и при инцидентна такава. След като към този момент са определени организациите и техните обекти, които ще бъдат тествани, ревизорите се заемат със селектиране на информация, сверяване на данни, инспекции и разбори.

 istock istock

Съвети за подготовка за данъчна проверка

Подготовката за тази инспекция, извършваща се от Национална агенция за приходите, може да ви помогне да избегнете неподходящи последици. От Polejanov.com дават следните препоръки за подготовка, от които може да се възползвате:

1. Поддържане на бистрота и акуратност в активността на предприятието

Наличието на настояща и точна информация, която не е манипулирана, е основополагащо за позитивния ход от данъчната проверка.

2. Подготовка и предпазване на набора от документи, който ще бъде нужен

При данъчната проверка ще се прегледа набор от документи, който може да включва фактури, банкови извлечения, доклади, счетоводни книги, носещи информация за приходите на компанията. Могат да се изискат даже и досиетата на служащите, водени от персонален състав и ТРЗ. Важно за подготовката е да ги съхранявате вярно и да бъдете в подготвеност да ги визиите при поискване.

3. Разбиране на повода за инспекцията

Въпреки че множеството такива процеси пораждат на инцидентен принцип, може да се насрочат и с съответна цел, изключително при показване на неистинна и манипулирана информация пред Национална агенция за приходите или при подаден сигнал.

4. Консултирайте се със експерт при нужда

Препоръчително е да потърсите препоръки и насоки от експерти, като специалист счетоводители, които да ви приготвят.

Това са главните способи за подготовка, които може да употребявате, с цел да мине този развой допустимо най-структурирано, бързо и безпроблемно за всяка страна.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР