Украинското министерство на отбраната съобщи късно в петък, че въоръжените

...
Украинското министерство на отбраната съобщи късно в петък, че въоръжените
Коментари Харесай

Украйна временно е изгубила достъп до Азовско море

Украинското министерство на защитата заяви късно в петък, че въоръжените сили на страната "временно " са изгубили достъп до Азовско море на фона на стягането на съветската примка окото значимото пристанище Мариупол, осведоми Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

"Окупаторите реализираха непълен триумф в Донецкия действен регион и краткотрайно лишиха Украйна от достъп до Азовско море ", се споделя в известие на украинското военно министерство.

В информацията не се прецизира дали украинските сили са си възвърнали достъпа до морето.

В петък Русия заяви, че силите й "затягат примката " към Мариупол, където съгласно оценките 80 % от жилищата са наранени, а към 1000 души е допустимо да са към момента затрупани в неподготвено бомбоубежище под опустошения от обстрела спектакъл.

Мариупол заема стратегическо място на брега на Азовско море и е цел на съветската инвазия още от началото й на 24 февруари.

Градът се намира на пътя сред анексирания от Русия Кримски полуостров на запад и Донецка област на изток, която отчасти се управлява от проруските сепаратисти. Още на 1 март Русия разгласи, че е отрязала достъпа на украинските въоръжени сили до Азовско море
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР