Как хакери ни атакуват с фишинг имейли, SMS-и и гласови

...
Как хакери ни атакуват с фишинг имейли, SMS-и и гласови
Коментари Харесай

Тръгнаха големи измами с SMS-и и мейли

Как хакери ни нападат с фишинг имейли, SMS-и и гласови известия разяснява специалистът по киберсигурност Любомир Тулев в NOVA NEWS. Той предизвести, че има кампанийност на офанзивите, а сега те са свързани с " Български пощи “.

Експертът уточни, че в известията има адресант, а най-после написа от кое място да активираме връзката. Тулев разясни, че откакто се отвори URL следва информация, че е належащо да въведем личните си данни, с цел да получим пратка, за която написа в известието. Експертът подчертава на това, че във въпросния линк се желае номер на дебитна карта. Той предизвести, че никога не би трябвало да се вкарват данните на картата и подсети, че когато някой желае да преведе пари е необходим единствено номера на сметката, само че не и номера на картата.

Тулев сподели още разновидности за опити за машинация с SMS-и посредством Telegram.

Във връзка с 3D офанзивите той изясни, че те се случват с така наречен Smishing (версия на фишинг офанзива, при която измамниците се пробват да откраднат персонални данни през мобилно устройство посредством текстово известие, да вземем за пример, представяйки се за чиновник на банка или друга публична организация) и Vishing (телефонно позвъняване, с което измамникът, ползвайки персонална информация от обществените медии, се пробва да заблуди отсрещната страна да даде информация или финанси).

Тулев предизвести да бъдем деликатни и да не се доверяваме.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР