Козметичните процедури и операции са многомилиардна индустрия. И през годините

...
Козметичните процедури и операции са многомилиардна индустрия. И през годините
Коментари Харесай

Вампирски лифтинг - процедурата, след която три жени се заразиха с ХИВ

Козметичните процедури и интервенции са многомилиардна промишленост. И през годините търсенето на пазара ѝ нараства. Само в Съединени американски щати сред 2019 година и 2022 година хирургическите процедури са се нараснали с съвсем 20 %. Най-желани са липосукцията, уголемяването на гърдите, прибиране на корема, покачване на гърдите и хурургична интервенция за зоната на клепачите.
 5 неща, които би трябвало да знаем за добавките за кожа
5 неща, които би трябвало да знаем за добавките за кожа

И за какво е добре да ги одобряваме

Именно лицето е една от най-издайническите зони при остаряване и по тази причина доста дами се подлагат на разнообразни процедури, с които да се подмладят образно. Една от тях е така наречен вампирски лифтинг.

Той е известен и измежду звездите и даже Ким Кардашиян е споделяла, че се е подлагала на него. В Щатите цената му е към 1000 $, а обещанията са за по-гладка, по-стегната и плътна кожа на лицето.

Наименованието на тази процедура идва от метода, по който се прави. А той може да бъде много нелицеприятен. С игла се вършат голям брой дребни пробождания по челото и бузите, с цел да се инжектира кръв, която да запълва кожата.

Тази кръв се взима от пациента и се слага в специфична епруветка, която в следствие се обработва чрез развой на центрофугиране. След обработката в плазмената секта на кръвта се изолират тромбоцитите. Именно тази секта след това се инжектира в лицето.

Точно това обаче е и процедурата, след която три дами са се заразили с ХИВ. Те са посетили спа център в щата Ню Мексико, който обаче се е оказал нелицензиран. Последвалото проучване е открило, че за вампирския лифтинг неведнъж са били използвани накрайници, които в действителност са предопределени за еднократна приложимост.

Според локалните управляващи тримата пациенти са първите документирани случаи на хора, инфектирани с вируса след направени козметични процедури посредством инжекции.

Заразяването се е случило през 2018 година, като след следствието през септември същата година спа центърът е бил затворен, а собственичката му - наказана на три години и половина затвор през юни 2022 година, написа Business Insider.
 Красива кожа или красива рокля – още от дребните секрети на Есил Дюран
Красива кожа или красива рокля – още от дребните секрети на Есил Дюран

Красотата извън постоянно идва първо от вътрешната страна

Въпреки че на процедура вампирският лифтинг се смята за безвреден, когато се употребяват чисти, стерилни игли и се вземат подобаващи защитни ограничения, казусът е индикативен за това, че би трябвало да сме изключително деликатни, когато избираме къде да се подложим на сходна козметична процедура, както и на кого разрешаваме да я прави. Добре е да се осведомяваме и дали салонът или спа центърът е лицензиран, а също и да се уверим, че козметикът употребява стерилни принадлежности.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР