Украинските власти откриха масов гроб с повече от 440 тела

...
Украинските власти откриха масов гроб с повече от 440 тела
Коментари Харесай

Киев съобщи за намерен масов гроб в Изюм

Украинските управляващи откриха всеобщ гроб с повече от 440 тела в град Изюм в Харковска област. Градът беше освободен от съветска окупация преди няколко дни.

„ Русия оставя гибел на всички места след себе си. Тя би трябвало да бъде държана виновна за това “, сподели президентът Володимир Зеленски, който съпостави обстановката в града с тази в Буча и Мариупол.

Тленните остатъци ще станат обект на следствие, чиято цел ще бъде събиране на доказателства за осъществени военни закононарушение от страна на Русия. Това сподели основният полицейски следовател за Харковска област Серхий Болвинов пред „ Скай Нюз “. Очаква се през днешния ден мястото да бъде посетено от украински и интернационалните публицисти.

Освен това украинската полиция заяви, че има информация и за редица други в града. Открити са както всеобщи гробове на цивилни, по този начин и такива на украински бойци.

През април след първото по-голямо оттегляне на съветската войска в няколко града в Северна Украйна бяха открити всеобщи гробове. В остави десетки тела на убити по улиците, а по-късно бяха открити още десетки в общи гробове, изби и други.

Русия отхвърля убийствата на цивилно население и на няколко пъти твърдеше или че всичко е, или че убийствата са били осъществявани от украинските сили.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР