Украинските въоръжени сили са напреднали до 20 километра отвъд река

...
Украинските въоръжени сили са напреднали до 20 километра отвъд река
Коментари Харесай

Украински сили наближават границите на Луганска област

Украинските въоръжени сили са напреднали до 20 километра оттатък река Оскол, в Харковска област, в зона, защитавана от съветските сили, по направление към град Сватово в Луганска област, съобщи Ройтерс, базирайки се на английското министерство на защитата.

" В политически проект е доста евентуално съветските водачи да са разтревожени, че украински подразделения към този момент наближават границите на Луганска област, която Русия предишния петък съобщи, че публично е анексирала ", споделя английското министерство на защитата в своя информативен бюлетин. В осведомителния бюлетин също по този начин се прибавя, че е доста евентуално Украйна в този момент да нанесе удари по пътя сред Сватово и Кременная в Луганска област и украинските сили също по този начин да продължат да напредват на южния фронт, съобщи Българска телеграфна агенция.

Русия на два пъти нощес е нанесла удари по град Белая Церков (Била Церква, на украински - бел. ред.), евентуално с ирански дронове " Шахид ", преименувани от Русия на " Геран ", заяви Би Би Си. За втория удар, както и за първия нощес, заяви началникът на администрацията на Киевска област Олексий Кулеба. Кулеба твърди, че ударите са били нанесени по инфраструктурни обекти. Проруски канали в " Телеграм " настояват, че те са поразили военни подразделения. Би Би Си отбелязва, че не може да ревизира изказванията на воюващите страни. Градът, по който са били нанесени ударите с дронове, се намира на към 70 километра южно от Киев и на 190 километра от границата с Беларус. Франс прес оповестява, като се базира на Олексий Кулеба, че освен това нахлуване е бил ранен един човек.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР