Около 300 състезателки от 40 държави ще участват на европейското

...
Около 300 състезателки от 40 държави ще участват на европейското
Коментари Харесай

Около 300 състезателки от 40 държави ще участват на европейското първенство по художествена гимнастика, осигуряващо последните квоти за Париж 2024

Около 300 състезателки от 40 страни ще вземат участие на европейското състезание по художествена гимнастика, което ще се организира през идната седмица. Унгарската столица ще посрещне 100 девойки, 97 дами и 19 ансамбъла.

Българката Боряна Калейн ще се опита да отбрани купата си в многобоя. Тя ще има конкуренция в лицето на настоящата международна шампионка Дария Варфоломеев от Германия, международната номер 1 от София 2022 София Рафаели от Италия, европейската шампионка от 2022-та Дария Атаманов от Израел, водещата прелест на Украйна Виктория Оноприенко, българската звезда и бронзова медалистка от многобоя от последните две издания Стилияна Николова и други. Домакините от Унгария ще бъдат показани от Фани Пигнички и Хана Пана Виснер.

Специално внимание би трябвало да се отдели на някогашните девойки, които от началото на този сезон се състезават при дамите Елвира Краснобаева, полякинята Лиляна Левинска и украинката Таисия Онофричук, които ще създадат първото си присъединяване на Европейско състезание в тази възраст.

При ансамбловата конкуренция се чака вълнуваща борба сред отбори от 19 страни. България в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева ще пазят купата си в многобоя против Азербайджан, Испания, Финландия, Франция, Англия, Грузия, Германия, Гърция, Унгария, Израел, Италия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Сърбия, Турция и Украйна.

Европейското състезание започва с не по-малко забавна конкуренция при девойките. За отборното класиране и разпределението на медалите ще се впуснат тимовете на България в състав Дара Малинова и Магдалена Вълкова, Израел - Алона Тал Франко и Меитал Сумкин, Румъния - Амалия Лика и Лиса Гарач, Полша - Оливия Маслов, Злата Усанова, Ксения Жижич и други.

На шампионата ще бъдат раздадени последните квоти за Олимпийските игри в Париж - по една в самостоятелната и в ансамбловата конкуренция.

40-то издание на европейското състезание по художествена гимнастикаее ще се организира в Будапеща от 22 до 26 май.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР