Украинската армия все още смята за възможна голяма атака на

...
Украинската армия все още смята за възможна голяма атака на
Коментари Харесай

Украйна се опасява от възможна голяма руска атака срещу Киев

Украинската войска към момента счита за допустима огромна офанзива на съветските войски против Киев, макар че настъплението им от дълго време е спряло поради дефицит на храна и гориво, както и поради упоритата украинска опозиция, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Според украинските разследващите данни за интервенцията против Киев се приготвят съветски специфични елементи в Дагестан, кавказка република в състава на Русия, оповестява Олександър Грузевич от генералния щаб на украинската войска..

В последно време украинските войски съумяха да си върнат няколко позиции и села в региона на Киев. Украинския генщаб твърди, че Русия сега прегрупира силите си, с цел да възобнови настъплението си в Луганска и Донецка област.

Преди ден Русия разгласи, че първата фаза на “военната интервенция “ в Украйна е завършила и фокусът на съветската войска ще бъде върху “освобождението “ на Донбас.

В събота съветски източници оповестиха че двете страни се приближават до съгласие по второстепенни въпроси на мирните договаряния, само че е реализиран стеснен прогрес по основните въпроси. Информацията е на ръководителят на съветската делегация Владимир Медински, представен от съветската организация Интерфакс.

" Преговорите се водят през цялата седмица, от понеделник до петък, във формат на видеоконференция, и ще продължат и на следващия ден ", цитира организацията думите на съветника на съветския президент Владимир Путин. " По второстепенни въпроси позициите се сближават. По главните политически въпроси обаче не напредваме ", заяви Ройтерс.

Медински добави, че Русия се стреми към всеобхватно съглашение в договарянията с Украйна, обхващаща цялостен набор от въпроси, без които е малко евентуално да се стигне до съглашение.

На този декор украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи, че мирните договаряния с Русия са сложни и отхвърли известията, че е реализиран прогрес по четири от шестте основни въпроса, заяви Ройтерс. Информацията за прогрес пристигна от турския президент Реджеп Ердоган, който се пробва да играе ролята на медиатор сред двете страни.

" Няма консенсус с Русия по четирите точки ", съобщи Кулеба във Facebook.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР