Служебното правителство ще проведе редовното си седмично заседание, съобщиха от

...
Служебното правителство ще проведе редовното си седмично заседание, съобщиха от
Коментари Харесай

Служебното правителство ще обсъди доклад за изпълнението на държавния бюджет

Служебното държавно управление ще организира постоянното си седмично съвещание, оповестиха от Министерския съвет. Дневният ред планува кабинетът да разиска и одобри  отчет, съдържащ информация за касовото осъществяване на държавния бюджет  и на главните индикатори на консолидираната фискална стратегия за първото тримесечие на 2024 година

Министерският съвет се чака да се запознае и утвърди отчет за активността на Съвета за съгласуваност при ръководство на средствата от Европейския съюз през 2023 година

Очаква се също кабинетът да дефинира и  представителите на страната в Националния съвет за хората с увреждания,  както и неговия ръководител.

Проект на разпореждане за одобрение на  спомагателни разноски по бюджета на Министерството на културата  за 2024 година също е част от дневния ред на държавното съвещание. Допълнителни  трансфери се чака да бъдат позволени и към общините , с цел да могат те да обезпечат активността на младежките центрове, основани по стратегии, финансирани от финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Дневният ред на съвещанието планува също Министерският съвет да утвърди позиция на страната за присъединение към взаимно писмо по отношение на нови решения за справяне с противозаконната миграция в Европа, публикувано от неофициалната група по миграция на страни членки на Европейски Съюз.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР