Удостоеният с тазгодишната голяма награда „Златен лъв“ филм „Формата на

...
Удостоеният с тазгодишната голяма награда „Златен лъв“ филм „Формата на
Коментари Харесай

Най-доброто от фестивала във Венеция идва на „Киномания 2017“

Удостоеният с тазгодишната огромна премия „ Златен лъв “ филм „ Формата на водата” ще бъде част от специфична вечер на 17 декември в зала 1 на НДК, дружно с „ Въртележка” на Уди Алън, оповестиха уредниците на „ Киномания 2017 ".

Формата на водата ” (The shape of water) е най-новата лента на Гийермо дел Торо и ще бъде показана у нас единствено три дни след американската премиера. Режисьорът, прочут с приказните си и постоянно ужасяващи светове, още веднъж основава една фантастична любовна история, разположена в разгара на Студената война в Америка през 1963 година

В тайната държавна лаборатория работят глухонямата Илайза и колежката й Зелда, които несъзнателно разкриват конфиденциален опит. Типично, в стила на режисьора, магичната атмосфера е заредена с огромна доза драматизъм и детайли на трилър, обусловени от епохата, в която се развива действието.

Продукцията с присъединяване на Сали Хоукинс, Майкъл Шанън, Октавия Спенсър, Ричард Дженкинс и Дъг Джоунс е комбиниране от филм за чудовища, шпионски трилър, филм ноар, фентъзи, любовна история и мюзикъл.

„ Три билборда отвън Ебинг, Мисури " (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri), който донесе на режисьора си Мартин Макдона премия за най-хубав сюжет във Венеция, също е в програмата на „ Киномания “.

Пред пет години в София бе показан различен филм на Макдона – „ Седемте психопата “. Този път режисьорът още веднъж е подготвил мрачна комедия, изобилстваща от черен комизъм. „ Три билборда отвън Ебинг, Мисури " е за страдаща майка, която тормози локалната полиция, с цел да притегли вниманието на съгражданите си върху неналичието на прогрес в издирването на килъра на щерка й. Филмът е с величествен актьорски състав – Франсиз Макдорман, Уди Харълсън, Сам Рокуел, Питър Динклейдж, Аби Корниш.



Част от афиша на „ Киномания 2017 “ е и именитият научнофантастичен „ Блейд Рънър “ на Ридли Скот. В първите години от разпространяването му филмът е прочут в България като „ Ловец на хуманоиди “, а най-заклетите почитатели ще си го напомнят финалната му версия, наречена „ Blade Runner: The Final Cut ”. Това е най-пълната и дефинитивна версия на кино лентата, с усъвършенствана картина и тон, направена тъкмо по този начин, както режисьорът си я е представял, а не както се появява на екраните през 1982 година

Класиката на режисьора Ридли Скот е с присъединяване на Харисън Форд като ловеца на андроиди Рик Декард, а в другите основни функции са Рутгер Хауер, Шон Йънг, Дарил Хана и Едуард Джеймс Олмос.

Шедьовърът е по нашумелия разказ на Филип Дик „ Сънуват ли андроидите електроовце? “, сниман с присъщия за Скот нюх към детайла, „ Блейд Рънър “ провокира образна приятност за сетивата, разглеждайки тематики като неуловимата граница сред научното постижение и чисто човешкия детайл в механически изрядното създание на фона на въздействащата музика на Вангелис.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР