Някои хора използват телефона си основно за мобилни разговори и

...
Някои хора използват телефона си основно за мобилни разговори и
Коментари Харесай

Как да разберем колко е добра мобилната мрежа, която използваме


Някои хора употребяват телефона си главно за мобилни диалози и по тази причина държат да имат оптимално положително покритие на всички места. За други смарт телефонът се е трансформирал в инструмент за работа и желаят оптимално бързо да доближат до цифровото наличие, както и да могат за секунди да смъкват огромни файлове. Истината е, че с цел да изберем мрежата, която да използваме, би трябвало да вземем поради разнообразни фактори.

На какво да обърнем внимание

Вече споменахме покритието и скоростта, само че това са единствено два аспекта на мрежата. Също толкоз значимо е качеството на телефонните диалози, тъй като даже да изпълним връзка с индивида от другата страна на линията, в случай че той или ние, не се чуваме ясно, това основава съвсем толкоз огромен проблем, колкото и неналичието на обсег. Често отдаваме този проблем на мобилното устройство, само че от време на време повода се крие в неприятното качество на мобилната мрежа.

Друг фактор, за който не се приказва толкоз постоянно, е времезакъснението. Това е забавянето преди изпращане на данни, което е също толкоз значимо, колкото и скоростта на предаването им, тъй като с цел да бъде реализирана, би трябвало първо да започва процесът. Надеждността на мрежата въпреки това съставлява способността ѝ освен да ни свързва, само че и да ни държи свързани без спирания.

Въпросът е, че когато сме привикнали на стандартите, които предлага операторът, към който имаме абонамент, е мъчно да преценим дали са високи или не. Един от разновидностите е да съберем три мобилни устройства на едно място, всяко обвързвано към мрежата на друг телеком, да им зададем едни и същи задания и да забележим кое по какъв начин ще се оправи. Проблемът тук е, че разликата в характерностите също оказва въздействие Някои модели да вземем за пример имат повече антени от други, по тази причина би трябвало и устройствата да са идентични, което прави задачата доста по-сложна.

Какво сочат данните

За благополучие има научни проучвания, на които може да се позовем. Едно такова е това на Accenture, което тази година присъди седми следващ umlaut Best in Test документ на Yettel. Нещо повече - данните сочат, че мрежата на Yettel е най-надеждната в България, с най-хубаво покритие, с минимум времезакъснение и телефонните диалози провеждани в нея са с най-хубаво качество. Тези високи резултати не значат наложително по-високи цени на мобилните проекти. В момента договорите за на Yettel са с 50% понижение в месечната цена за първите 6 месеца, в случай че бъдат подписани в границите на месец май.
 Снимка 666270

Важно е да се означи, че изводите на umlaut не са направени на база няколко измервания в лаборатория. Над 15 000 консуматори на мобилни услуги в България са взели участие в тестванията, като е покрита 95,4% от обитаемата територия на страната. В продължение на 24 седмици са направени над 129 милиона измервания от разнообразни точки, тъй че извадката може да бъде считана за повече от представителна.

Бърза инспекция

Ако желаете персонално да се уверите в качеството на мрежата, която употребявате, тогава може да го извършите с мобилно приложение. Дори самите umlaut оферират такава апликация, която работи бързо, безпроблемно и е лесна за схващане. В нея има раздел " Performance ", откъдето може да ревизирате качеството на сигнала, неговата наличност и други забавни индикатори.
 Снимка 666268

В приложението е поместен и известният тест на скоростта, който ни дава информация по отношение на скоростта на събаряне и качване на данни. Измерванията се регистрират в мегабити в секунда и могат да бъдат правени освен за мобилни мрежи, само че и за Wi-Fi връзки. Нужно е единствено да натиснете един бутон и всичко останало се случва автоматизирано.

Имайте поради, че стойностите може да варират осезаемо по отношение на това къде се намирате. Има значение дали рутерът е до вас или в друга стая, както и дали сте на открито или в под земята паркинг. Всичко това сочи, че има доста условности, когато оценяваме качеството на една мобилна мрежа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР