Вежди Рашидов, бивш председател на Народното събрание и министър на

...
Вежди Рашидов, бивш председател на Народното събрание и министър на
Коментари Харесай

Вежди Рашидов пред SafeNews: Парламентът се изчерпа

Вежди Рашидов, някогашен ръководител на Народното събрание и министър на културата, особено пред SafeNews разяснява, че с този парламент прагът е привършен. Той съпостави старта на 48-ото Народно събрание, когато на третия ден депутатите го избраха за ръководител на институцията, с началото на 50-ия парламент, който също стартира с два провалени избора.

 

„ Труден е изборът на ръководител на Народното събрание поради предложенията на партиите. Добре помните, че през октомври 2022-ра година ГЕРБ няколко пъти предложи Росен Желязков, което не мина и по този начин институцията изпадна в рецесия. Тогава аз като най-възрастен от всички открих първото съвещание. И откакто се разбра, че ще поддържат мен, а не различен, спасих българската страна. Три пъти в историята на Новото време в българския парламент са ставали всички до един на крайници: при Жельо, Дертлиев и при мен. Сега забелязахте, че „ Възраждане “ не станаха даже на европейския химн. Аз имах уважението на българския парламент, дръзвам да го кажа. Докато бях ръководител, в Народното събрание имаше консенсус, работеше се умерено и имаха почит от годините ми, от името ми и от личността ми. За което благодаря на всички. Тогава Народното събрание одобри доста законопроекти. И през днешния ден още веднъж се завръщаме в този четиригодишен панаир, който преживяхме “, сподели Вежди Рашидов.

 

Вежди Рашидов пред SafeNews: Парламентът се изчерпа 20.06.24 11:42 Парламентът избра Рая Назарян за ръководител 20.06.24 11:34  JOBee: Благодарение на Изкуствения разсъдък съумяваме да откри най-хубавия шеф за дадения претендент 20.06.24 11:30 Лекува ли бирата черния дроб? 20.06.24 11:20 Дете падна от третия етаж на блок във Враца 20.06.24 10:58

Той изрази огорчението си от неуспеха на политиците и на огромните партии. За него отговорност за рецесията носят и медиите.

 

„ Защото в тази страна всички към този момент 20 дни се занимаваме, дали ще има държавно управление. Нито една медия не пита: като пристигна държавно управление – като че ли, че нямаме държавно управление и страната е останала без държавно управление – какво ще се случи, откакто то се гласоподава? Какви ще бъдат националните отговорности на това държавно управление? Как ще защитим националните ни ползи? Ще има ли благополучие? Народът ще живее ли по-добре? Тези въпроси вместо да ни интересуват, ние се занимаваме с интригите на едни хора, които не приказват за българската страна, не приказват за нейния разцвет, а си мерят с оставки егото: на кой е по-дълго и на кой по какъв начин ще влияе. Ако това е политика, халал да е на българския народ. Аз не запознат съм тази политика. С този парламент прагът е привършен. Тази политическа класа е ненужна. Тя ни докара до дъното и изобщо не знам, по какъв начин ще се оттласнем нагоре “, гневи се Вежди Рашидов.

 

Вежди Рашидов недоумява, за какво политиците се занимават със себе си, а не с решенията на значимите въпроси в страната.

 

„ Инфлацията е значим въпрос за страната. Тя би трябвало да се овладее. Животът на българите става все по-скъп и по-труден. Енергетиката също става все по-голям въпрос. Утре в случай че стане да затворим пътищата и да нямаме и заводи, и фабрики, и детски градини, и отопление, и осветяване, ще се върнем в годините, когато българската страна беше като дискотека: три часа ток, три часа няма и така нататък Ако желаеме натам да вървим, да вървим. Ако желаеме да сме на опашката в тоалетната на Европа, да си стоим там. Както бяхме в чакалнята за еврото, към този момент не сме и в чакалнята. За какъв разцвет да приказваме? За сборището на евроатлантици? Че никой ли не разбра: ние сме от 30 години в Европа и в НАТО? Това въртим в денонощието и си мислим, че българинът доста се радва, като му кажат евроатлантик. И кое ни е европейското, и кое ни е евроатлантическото? Ако в този момент не седнем да си кажем думата каква да е общата ни цел, няма да се оправим “, е изводът на Вежди Рашидов.

 

Според него Слави Трифонов ще излезе прав за ГЕРБ и Движение за права и свободи.

 

„ А в този момент не мога да ви кажа, какви са дилемите пред Народното събрание. Не съм чул за стратегии на нито една партия, с изключение на на няколко, и то преписани от преди години. И нито една стратегия не е изпълнена. Малко съм сериозен и не бих желал да бъда българският анализатор. Но както и Христо Иванов сподели, минаха лесните времена. Аз обаче мъчно виждам оправията. Много време ще ни би трябвало да се оправим “, предвижда Вежди Рашидов.

 

 

Затова да спрат американците да ни оказват помощ, а да оказват помощ на Украйна. Ние нямаме потребност от помощ, уверен е той.

 

„ Да спрат да се упражняват върху нас нашите политици, които си мерят егото, а не мозъка. Да си отидат у дома. И в действителност тези 70% негласуващи да се извърнат към българската интелигенция: професори, лекари, инженери, създатели. Защото там са потребните идеалисти, които могат да дойдат и да стартират да вършат нещо. Съжалявам, че всички загубихме време да гледаме този парламентарен цирк. На тези политици не бих споделил нищо. Не си коства. Тези нямат боязън от Бога. Те не чуват нито Бога, нито народа. И се радват на себе си. На такива хора нищо не бих споделил. Казва се на рационални хора. Защото умният може да сгреши, единствено простакът е непогрешим “, заключава Вежди Рашидов.

 

Автор: Цоня Събчева

Още вести четете в: България, Интервю, Коментари, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР