С месец закъснение пристигнаха у нас първите 19 германски вагони

...
С месец закъснение пристигнаха у нас първите 19 германски вагони
Коментари Харесай

С месец закъснение: Пристигнаха първите 19 германски вагони за БДЖ

С месец забавяне дойдоха у нас първите 19 немски вагони за БДЖ. Те ще обслужват най-натоварените посоки от София до Варна, Бургас и Русе. Очаква се да най-късно доникъде на юни те да стартират да транспортират пасажери.

Снимка: bTV

Страната ни купи общо 79 вагона втора употреба от немската компания „ Дойче бан “ за 30 милиона лв.. Средно цената на един вагон е 400 хиляди лв.. Те ще идват на 4 партиди и са планувани за дългите направления.

 Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Автомобил падна от 10 метра височина на 1 мин. Автомобил падна от 10 метра височина на " Самоковско шосе " в София  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка 2 мин. Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка  Как се гласоподава на избори 3 мин. Как се гласоподава на избори " 2 в 1 ": Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV  Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Автомобил падна от 10 метра височина на 1 мин. Автомобил падна от 10 метра височина на " Самоковско шосе " в София  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка 2 мин. Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка  Как се гласоподава на избори 3 мин. Как се гласоподава на избори " 2 в 1 ": Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV

Очаква се доставката на 76 немски рециклирани вагони

Според служебния транспортен министър Георги Гвоздейков, вагоните са осъвременени и за страната ни е по-изгодно да купи тях, вместо да ремонтира старите. До края на декември предходната година те са превозвали немски пасажери.

Снимка: bTV

„ Може да звучи парадоксално, само че това е най-модерната техника, която влиза сега в България. Не знам дали със страдание да го кажа или с наслада.  Това е осъвременена техника, която има още дълъг запас. Много ви апелирам, обърнете внимание на тоалетните, аз такова нещо виждам за първи път в България и се надявам да осъзнаем, че единствено би трябвало да опазваме това, което имаме “, сподели Георги Гвоздейков, длъжностен министър на превоза.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР