УАЗ сертифицира би-горивна версия на модела Pickup, който вече може

...
УАЗ сертифицира би-горивна версия на модела Pickup, който вече може
Коментари Харесай

Нова УАЗ-ка с фабрична газова уредба

УАЗ сертифицира би-горивна версия на модела Pickup, който към този момент може да работи както на бензин, по този начин и на сбит природен газ. Типът транспортно средство (OTTS) е утвърден от завода за модел с двойно гориво и е с показател UAZ-23632. Високопроходимият автомобил е оборудван с механична скоростна кутия и с 2.7-литров бензинов мотор ZMZ-409051.

Газовата уредба е произвеждане на марката Gemini, а колата може да работи както с бензин 92, по този начин и на метан. На бензин моторът създава 150 к.с. и 235 Нм, само че при прекосяване към метан мощността му пада до 126 к.с. и 196 Nm. В края на април централата на съветската марка получи подобен документ и за SUV-то Patriot, което се чака да се появи на пазара по-късно.

Междинните резултати от тестванията в Министерството на енергетиката показат, че потреблението на метан икономисва пари при шофиране главно в градски условия. По време на тестванията съветските държавни органи установяват, че икономията на гориво при потребление на естествена газ е съвсем 1.5 рубли на 1 км пробег. Тази разлика в цените сред бензин и CNG разрешава понижаване на разноските за гориво с повече от 40% на 100 километра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР