Тя показа и анекса към решението за частичното ни допускане

...
Тя показа и анекса към решението за частичното ни допускане
Коментари Харесай

БСП иска изслушване на Денков и Габриел в НС за Шенген и споразумението за мигрантите

Тя сподели и анекса към решението за частичното ни допускане в Шенген, където е записано единствено че България и Румъния няма да лимитират броя бежанци, които им връща Австрия. В протокола е записано, че двете балкански страни поемат ангажимент за " неотложно назад приемане на всички претенденти за леговище, за които България и Румъния носят отговорност ", цитира го соцлидерката.

Връщането ще става по Дъблинския правилник и новите правила, които ще го заменят след половин година. По същия правилник предходната година Австрия е поискала връщането на 193 индивида у нас, като в България са върнати действително 113 души.

Нинова се базира на решение на Народното събрание от 44-ото Народно заседание, в което се споделя, България не може да подписва двустранни съглашения за приемане на мигранти.

" Имаше решение в парламентарната република. Питаме ви, уважаеми ръководещи - почитате ли българската парламентарна република? Борисов го помни доста добре това решение ", попита тя.

" Правителството внася дезинформация и си служи с подправени вести ", упрекна още Нинова, представена от Българска телеграфна агенция. Тя съобщи, че държавното управление е излъгало и е стихотворец подобен ангажимент за неотложно назад приемане на всички претенденти за леговище, на които България и Румъния носят отговорност, без никакво право на мнение във връзка с броя на хората, които ще дойдат тук. " Става въпрос за безграничен брой ", твърди лидерката на социалистите.

" Заслужаваме пълноправно участие по въздух, вода и суша в Шенген. Това което направи държавното управление на ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи са отстъпления от тази позиция, изменничество на националните ползи и неуспех ", уточни Нинова.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР