Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов проведе редица срещи на 26

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов проведе редица срещи на 26
Коментари Харесай

Бойко Борисов: По-силен ГЕРБ, по-силни гаранции за евроатлантизма

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов организира редица срещи на 26 май, първата от които с американски конгресмени, които взеха присъединяване в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО в София.



“Запознах сътрудниците с всички решения на българския парламент в областта на защитата и енергетиката, които бяха признати през последните 9 месеца. Без волята и поддръжката на ГЕРБ нямаше да бъде допустимо приемането на решения за даване на военна помощ за Украйна, сключването и утвърждението на контракт със Съединени американски щати за придобиване на нова съществена бойна машина за пехотата “Страйкър ”, приемането на законопроекти, свързани с придобиването на бойните самолети Ф-16 блок 70, приемането на настоящи мобилизационни проекти, съобразени с новите проекти за защита на НАТО, приемането на стратегия за вложения в защита до 2032 година, която планува над 9 милиарда лв. вложения в ново въоръжение и техника, лицензиране и доставка на неруско нуклеарно гориво за АЕЦ “Козлодуй ”, пускане на договаряния с Украйна за продажба на оборудването, предопределено за плана АЕЦ “Белене ”, пускане на построяването на 7-и и 8-и блок на АЕЦ “Козлодуй ” с технология AP1000, приемане на решение по отношение на самодейността за отвесен кулоар на газопреносните оператори на България, Гърция, Румъния, Унгария, Словакия, Украйна и Молдова за транспорт на спомагателни размери природен газ от разнородни и надеждни източници ”, регистрира Борисов.

Колкото по-силен е ГЕРБ, толкоз по-категорични ще са гаранциите за евроатлантическата ориентировка в защита, енергетиката и външната политика на България, уверил е още американците партийният водач.

След това Борисов е провел диалог със заместник-председателя на немският Бундестаг Йохан Вадепул.

Групите на ГЕРБ и ХДС/ХСС в българското Народно заседание и немския Бундестаг ще продължат да работят задълбочено за отличните връзки сред нашите страни, посочи Борисов.



В рамките на въпросната среща Борисов е срещнал немския представител с работата, която партията му е свършила в границите на предходния парламент.

“Информирах го и за хода на предизборната акция за предварителните парламентарни избори у нас. Освен това обсъдихме и идните избори за Европейски парламент и направихме обзор на двустранните връзки сред България и Германия ”, регистрира още той.

След поредицата от срещи ръководителят на първата партия в Народното събрание отиде на аудиенция до Пещерския манастир край Земен.



Игуменът на Гложенския манастир Никанор уточни - има потребност от 800 хиляди лв., с цел да се възвърне основната постройка в светата обител, което Борисов посрещна с подготвеност.

И напомни: “Горд съм какъв брой манастири възстановихме. Най се гордея с манастира “Свети Йоан Предтеча ” в Кърджали. Три пъти са го рушили. Там построихме чисто нов манастир. Красота! Горд съм с Разград, “Св. Борис Покръстител ”, с храма в Тервел. Уникални неща! ”
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР