Твърдица. Екипажът на Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев

...
Твърдица. Екипажът на Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев
Коментари Харесай

Победа за Мирослав Ангелов и Георги Гаджев в рали Твърдица 2021

Твърдица. Екипажът на „ Мегапорт Рейсинг “ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia Rally 2 Evo завоюва рали „ Твърдица “ 2021, трети кръг от националния шампионат по рали. Тандемът натрупа преднина от 2,13 мин пред Георги Василев и Стефан Добрев с Mitsubishi Lancer Evo 9. Трети на 3,08 мин остана Георги Янков и Цветан Балджиев с Mitsubishi Lancer Evo 9.

В първия стадий за съботния ден „ Чумерна 1 “ Ангелов и Гаджев стопиха преднината на водачите във краткотрайното класиране в първия ден Мартин Сурилов и Здравко Здравков (Mitsubishi Lancer Evo 9) с 8,6 сек до 13,9 сек. В идващия стадий „ Предела 1 “ с дължина 18,57 км екипажът на „ Мегапорт Рейсинг “ взе 21,8 сек на водачите и поведе със 7,9 сек. На второто минаване на „ Чумерна “ Сурилов и Здравков се забавиха на контролата на старта поради проблем в спирачките и изостанаха в класирането.

„ Доволен съм от успеха тук, тъй като не сме правили специфична подготовка за рали „ Твърдица “. Неприятно ни изненада спуканата гума през вчерашния ден, поради която карахме половин права. След това трябваше да наваксваме и се озовахме в ролята на догонващи. На последния стадий през вчерашния ден поради многото аудитория пързаляхме повече, макар че съм последовател на по-чистото каране. Но не съумях да се стърпя и пързалях повече. В първия стадий през днешния ден „ Чумерна 1 “ карахме с доста мощно движение и чакахме по-малка преднина, само че по-късно знаех, че на спускането на „ Предела 1 “ ще сме по-бързи. В началото на правата влязох по-вътре в муден завой и ударихме камък или нещо друго. Известно време чаках да имаме спукана гума и бяхме по-внимателни. В идващите два стадия карахме за наслаждение и за публиката без напрежение “, разяснява Ангелов след финала.

Следващото съревнование от шампионата е рали „ Сърбия “ на 25 и 26 септември, а сезонът приключва в Шумен с рали „ Стари столици “ на 9 и 10 октомври.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР