Твърде често пренебрегваме здравето си, пропускайте профилактични прегледи и посещение

...
Твърде често пренебрегваме здравето си, пропускайте профилактични прегледи и посещение
Коментари Харесай

Езикът може да алармира за инсулт или други болести – как да ги разпознаете

Твърде постоянно подценяваме здравето си, пропускайте профилактични прегледи и посещаване при доктор, в случай че усетим най-малък дискомфорт. Това обаче могат да бъдат признаци на някое заболяване, което не би трябвало да пропущаме. Лесен метод, по който може да разпознаете, в случай че имате някакъв проблем, е като видите езика с и. Той може да ви подскаже за редица заболявания, които да хванете в точния момент, до момента в който не е станало прекомерно късно.

Промяната на цвета на езика е знак, че нещо в организма не е наред. Ако забележите, че е бял, това е знак за кандидоза. Това е гъбичка, която нормално не демонстрира остри признаци и е мъчно да я разпознаете, в случай че не погледнете езика си. Ако положението се развие, то може да провокира проблеми с хормоните, слаб имунитет, недостиг на витамини. Това инфектиране отключва и болки в гърлото, загуба на вкус и гадене.

Ако забележите пожълтяване на езика, в устата ви има прекомерно огромно количество бактерии. Ако налепите са събрани по средата и се популяризират и встрани, това е обикновено. Ако обаче целият език е жълт, може да имате проблем със стомаха. Обикновено това е индикация за гастрит, който би могъл да се хване в точния момент и да се лекува, защото е още първоначално.

Добре да огледате езика си рано заран, още преди да измиете зъбите си, защото неговият цвят се трансформира съгласно редица фактори – хранене, пушене, сън, медикаменти.

Ако езикът е станал блестящо или по-тъмночервен, може да е индикация за скарлатина. Болестта се характеризира и с повдигане на температура 39 градуса, главоболие, гадене, налепи по сливиците. Трябва да се консултирате с доктор, с цел да ви назначи лекуване.

В случай че забележите смяна във формата на езика, незабавно потърсете лекарска помощ, тъй като това е симптом за инсулт, в случай че по рождение формата ви не е друга. Езикът може да се изкриви поради нарушеното кръвообращение в мозъка.

Ако езикът ви е прекомерно огромен, може да страдате от амилоидоза. Това е болест, появяваща се поради сложната обмяна на белтъчини. Езикът става доста огромен, а заболяването може да повреди сърцето, бъбреците, черния дроб и червата.

Ако забележите някой от тези признаци или друго нетипично положение и смяна на езика, неотложно потърсете консултация и помощ от доктор, с цел да хванете болестта в точния момент и да започнете съответно лекуване. Така можете да стопирате, облекчите или излекувате заболяването. Следете постоянно положението на езика, с цел да бъдете уверени, че сте в положително здраве. Той може да ви подскаже доста, стига да забележите признаците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР