Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини жени, празнуващи 8 март,

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини жени, празнуващи 8 март,
Коментари Харесай

Ердоган обвини празнуващи 8 март жени в неуважение към исляма

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган упрекна дами, празнуващи 8 март, в пренебрежение към исляма. Причината за гнева на Ердоган е, че дамите скандирали по време на ислямския апел за молитва, предава Reuters.
Няколко хиляди дами се събраха в централната част на Истанбул в петък вечер, с цел да отпразнуват Международния ден на дамите, само че полицията употребява сълзотворен газ, с цел да ги разпръсне.
По време на избирателен протест на партията си Ердоган сподели видеозапис от шествието, показвайки, че дамите скандират, до момента в който близката джамия повтаря апела си за молитва.
" Те демонстрираха пренебрежение към Азан (б.р. апел за молитва) с лозунги и освиркване ", съобщи турският президент на своя протест.
Участващите в шествието дами обясниха в Twitter, че техните викания и освиркване са част от демонстрацията и не са ориентирани към апела за молитва, която стартира по време на митинга им.
Турската полиция постоянно предотвратява митинги в центъра на Истанбул и на други места. Анкара стегна рестриктивните мерки след налагането на изключително състояние след опит за прелом през 2016 година Извънредното състояние бе анулирано през юли предходната година.
Митингът на Ердоган е обвързван с идните локалните избори на 31 март, където ще се избират кметове и общински препоръки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР