Туристически автобуси с екскурзоводи, туроператори и хотелиери от цялата страна

...
Туристически автобуси с екскурзоводи, туроператори и хотелиери от цялата страна
Коментари Харесай

Екскурзоводи и превозвачи на протест в София

Туристически рейсове с екскурзоводи, туроператори и хотелиери от цялата страна се събират на митинг столицата. Заетите в туризма желаят да сигнализират държавното управление, че търпението им е изчерпано след месеците на финансова мъка.

 

Преди 10 дни протестирахме, само че страната не чу нашите претенции, съобщи представителят на превозваческа компания и туроператор Димитър Иванов пред бТВ. „ Ние искахме необезпечени нисколихвени заеми с рента 1-2% и гратисен интервал от 1-2 години, а ни се оферират заеми с 6% рента “, сподели Иванов. Той би трябвало да изплаща лизинга на своя рейс, който е към 6000 на месец, даже по време на отсрочките от страна на банките е плащал лихвите.

Нашият отрасъл беше най-лошо обиден от рецесията с ковид, не работихме последните три месеца, нямаме доходи и нямам по какъв начин да обслужваме кредите си, описа превозвачът.

Ако другите превозвачи, които транспортират хора по избрани направления, към този момент стартират да се възвръщат от рецесията, то това не важи за превозвачите, които са в бранша на туризма. Ще би трябвало да минат най-малко 3-4 месеца, до момента в който има оживление в бранша, изясни Иванов. „ Ние се отделихме в съдружие „ Случаен транспорт “, тъй като в организацията с останалите превозвачи ползите ни се размиваха “,  разкри Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР