Цветовете лекуват тялото почти със същата сила, както и лекарствата,

...
Цветовете лекуват тялото почти със същата сила, както и лекарствата,
Коментари Харесай

Значение на цветовете върху нашето тяло

Цветовете лекуват тялото съвсем със същата мощ, както и медикаментите, уверени са и през днешния ден потомци на антични китайски знахари.

Те лекуват болежките по този начин, както са го правили прадедите им - като увиват болните в пъстри кърпи. В взаимозависимост от цвета кърпата нападна избрана болест. Това се отнася най-много за проблемите, свързани с кожата.

В Индия също е традиция да се слагат цветни амулети върху рани или заболели места. Според актуалните почитатели на цветолечението лилавото оказва помощ за бързото зарастване на разнообразни по величина рани.

Същият цвят, като забрадка, талисман или някакъв предмет наоколо до човек, работи добре и против нервно напрежение. По същия метод работи и оранжевото. Затова, в случай че сте смутени, дръжте към себе си оранжеви предмети, обличайте се в оранжево или просто купувайте доста портокали и мандарини.

 Значение на цветовете върху нашето тяло

Оранжевият цвят е потребен и при проблеми със стомаха. Действие против нервно напрежение има и жълтият цвят, а най-полезен в това отношение е зеленият. Ако ви облъчват със зелена светлина, тя може да унищожи някои бактерии и вируси.

Червеният цвят подтиква кръвобращението и, колкото и необичайно да звучи, облекчава болката при слънчево изгаряне.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР