Трикратните европейски шампионки Стефани Стоева и Габриела Стоева постигнаха трета

...
Трикратните европейски шампионки Стефани Стоева и Габриела Стоева постигнаха трета
Коментари Харесай

Сестрите Стоеви са на полуфинал в Куала Лумпур

Трикратните европейски шампионки Стефани Стоева и Габриела Стоева реализираха трета поредна победа и се класираха за полуфиналите на двойки дами на шампионата по бадминтон от сериите World Tour Super 500 в Куала Лумпур (Малайзия) с награден фонд 420 хиляди $.

Сестрите, които са четвърти сложени, направиха поврат и отстраниха номер 5 в схемата И Цзин Ли и Сюй Мин Луо (Китай) с 21:23, 21:18, 21:19. Двубоят беше извънредно оспорван и продължи 80 минути.

Стефани Стоева и Габриела Стоева съумяха да поведат с 21:20 в края на първия гейм, само че съперничките им завоюваха три следващи точки и взеха задатък в резултата. Във втората част българките играха чудесно и след 17:12 нямаха проблеми да стигнат до 21:18 и да изравнят. В третия гейм те поведоха с 16:11, китайките изравниха 17:17, след което сестрите завоюваха три следващи разигравания за 20:17, което се оказа решаващо за крайния триумф.

За българките това е първи полуфинал на шампионат от сериите World Tour Super 500.

В спор за място на полуфиналите състезателките, които са водени от националния треньор Петя Неделчева-Хранова, ще играят против водачките в схемата Рин Иванага и Кие Наканиши (Япония).

Следващата седмица Стефани Стоева и Габриела Стоева ще вземат участие на шампионат в Сингапур от World Tour Super 750 с награден фонд 850 хиляди $.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР