Цонев бръкна в раната, Свали златната маска на кръга КапиталХарвардците

...
Цонев бръкна в раната, Свали златната маска на кръга КапиталХарвардците
Коментари Харесай

Две причини защо Кирил и Асен не искат кабинет

Цонев бръкна в раната, Свали златната маска на кръга " Капитал " Харвардците употребяват евроатлантическите полезности като параванза персоналните си ползи
 

Кирил Петков и Асен Василев трябваше да се замислят, когато Георги Свиленски ги попита по какъв начин се назовава човек, който два пъти настава мотиката. Но когато гледаш единствено в небето, пропускаш мината, която е в краката ти. А за харвардците те гърмят всеки ден: с изваждането на всяка скандална детайлност и от договорката с " Джемкорп ", и от консултанските контракти с ББР, и от неприличните изборни оферти към Българска социалистическа партия.
-->
Но както е споделил народът, Който е откраднал яйце, ще открадне и кокошка. Съмненията за откраднатите от Политическа партия избори са в ръцете на прокуратурата. Но до момента в който следствията текат, все по-ясно става, че вотът даже да не е бил манипулиран от Политическа партия, той към този момент е дискредитиран от кукловодите им.    

В сряда Цонев бръкна с пръст в раната и
смъкна златната маска на кръга " Капитал "
евроатлантическия заслон, зад който машината от медии, политолози и политици на олигарха години наред получава милионни грантове от " Америка за България ". Но вместо да отстоява геополитическия избор на страната ни, дърпа конците у нас в името на персоналния си интерес.

Качва и смъква министри, лепи етикети " добър " - " неприятен ", " става " - " не става ", " може " - " не може ". И ръководи страната от сенките на задкулисието. Без да се явява на избори, без да се регистрира за всеки $.

Защо 4 Народното събрание не са в положение да създадат устойчиво болшинство и да излъчат държавно управление, попита Цонев. И изрече това, което всички знаят, само че премълчават, с цел да не получат татуировка " статукво " на челото. Още в изборния ден на 2 октомври кохорта правилни на Прокопиев анализатори завладя студията на най-значимите малките екрани и до през днешния ден не излиза от тях, с цел да изяснява кой с кого не може да направи държавно управление, каква коалиция не трябва да се случи, на кого Румен Радев не би трябвало да даде мандат, по какъв начин изборите отново чукат на вратата, без значение че хората и бизнесът не ги желаят.

Кирил и Асен, на които българите наказателно лишиха ръководството, изрекоха следващия оксиморон - няма да поддържат ГЕРБ, само че желаят ГЕРБ да поддържа тях. Заявиха, че ще вършат кабинет на малцинството с Демократична България, само че останалите са длъжни да ги поддържат. Свиха обществената стратегия на Българска социалистическа партия, само че упорстват социалистите да им я гласоподават.

Изумителното е, че освен одобряват мечтаното за допустимо, само че упорстват това да вършат всички останали. А точно - в случай че кабинетът е на Петков и Василев, тоест - на Прокопиев, може. Това е единственото належащо и задоволително изискване всичко да е законно, морално, мъдро и красиво. И постоянно. Ако обаче е с присъединяване на партиите, които имат опит в ръководството, преодолявали са рецесии и през днешния ден могат да образуват болшинство в Народното събрание, тогава решението на парламентарната рецесия е без решение. Защото статуквото се завръщало.

За Крил и Асен това сигурно е смут. Разплитането на " Джемкорп ", аферата със строителите и белите в ББР има с какво да ги тормози. Да не приказваме за абсурда " Ще ви дам кодовете ", по който прокуратурата се самосезира и сигурно предстоят разпити - на изумения Кирил Петков против два реда очевидци от парламентарната група на Българска социалистическа партия.

Всички политическите и парламентарни пируети на харвардците бяха
добре прикрити зад маската на евроатлантизма
Но до изборите. Защото след сформирането на националното заседание, партиите, които се оповестиха за твърдо отстояване на западните полезности към този момент имат конституционното болшинство от най-малко 172-ма депутати. Ако всички те бяха поредни в позициите си, значи ГЕРБ, " Продължаваме промяната ", Движение за права и свободи и " Демократична България " към този момент трябваше да са съставили устойчиво държавно управление, което да преведе страната през серията рецесии на фона на войната против Украйна. Но, не би. Защото се оказа, че Политическа партия и Демократична България са евроатлантици единствено на думи.

Това обаче не е огромна изненада. Геополитическият избор на България в никакъв случай не е бил значим за кръга " Капитал ". А най-малко три обстоятелството потвърждават, че евроатлантизмът единствено златна маска на Прокопиев и кръгът " Капитал ", която се употребява за прикритие.

Когато Русия нахлу в Украйна, присъдружните им депутати в Народното събрание от " Промяната " и Демократична България, както и комфортните министър председателят и вицепремиер Кирил Петков и Асен Василев, се скриха зад членовете и алинеите на бюджета, вместо да внесат в Народно събрание българската позиция. Наложи се водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ да изкрещи от трибуната на Народно събрание " Комшията гори ", с цел да одобри Народното събрание декларация в поддръжка на Украйна. Апропо, това избави Кирил Петков, който вечерта отиваше на Европейски съвет без позиция на страната си.

Отново Движение за права и свободи бе в основата на решението за военна помощ за Украйна. И точно Движението само изиска да се изпълнят условията на евроатлантическите сътрудници на България за унищожаване на порочните златни паспорти и на  корупционни инхаус процедури.

Какво направи Политическа партия? Избяга. Със напън се съгласи да махне златните паспорти, само че резервира игричките със златните визи. Остави ин хаус процедурите и раздаде по тях пари за минимум две автомагистрали " Хемус ".

Малко по-късно Движение за права и свободи внесе сигнал в прокуратурата, от който стана ясно, че
зад златните паспорти, които Политическа партия не пускаше
стоят ползи на съветски олигарски и китайски велможи. А в четвъртък настоя прокуратурата да уточни ясно и бързо резултатите от провурката.

Руски ползи се оказаха на дъното на меморандума с " Джемкорп ", който бе на косъм да отдаде на концесия енергетиката ни. Както и в нежеланието да се внесе закон за надзор на дерогацията на пуски нефт и петролни артикули, създавани в рафинерията " Лукойл ". Не любимците на Прокопиев, а още веднъж Движение за права и свободи внесе закона, с който се извършва условието на евроатлантическите ни сътрудници да се забрани износа на съветски петролни артикули за Европейски Съюз. " Промяната " бе срещу. И на инат на милионните грантове към царството на Прокопиев се опита да заобиколи европейските наставления. ".

" Искам да се обърна и към нашите евроатлантически сътрудници. Кръгът " Капитал " пречи в България да има същинска непоклатимост - политическа, икономическа, всякаква. Този кръг спекулира, че отстоява евроатлантическите полезности в България. Нищо не отстоява. Провежда безпорядък. Провежда персонална политика и персонални ползи ", съобщи Цонев и продължи:

" Кръгът " Капитал ", техните медии, политолози, социолози и анализатори, нямат нищо общо с евроатлантизма. Той е заслон за личните им ползи. Те
заблуждават и посолствата на нашите сътрудници
безапелационен е зам. ръководителят на Народното събрание.

Ясно е за какво Политическа партия не желае кабинет. Особено на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък ". Първо - евроатлантическият заслон ще рухне дефинитивно. Второ - белите на Кирил, Асен и държавното управление им ще поемат към прокуратурата.

Страхът е безумен. Отпорът - еднакъв на опълчение. Но, както е споделил един международен разум -Артур Шопенхауер, истината минава през три етапи. Отначало е осмивана. След това е гневно отричана. Накрая просто се приема, тъй като е явна. Първите два стадия към този момент минаха.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР