Централната избирателна комисия (ЦИК) наложи глоба от 2000 лева на

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) наложи глоба от 2000 лева на
Коментари Харесай

ЦИК глоби Джамбазки

Централната изборна комисия (ЦИК) наложи санкция от 2000 лв. на зам.-председателя на Вътрешна македонска революционна организация и евродепутат Ангел Джамбазки.

Причината е, че в качеството си на претендент за член на Европейския парламент от ВМРО-БНД е нарушил разпореждания на Изборния кодекс, се споделя в решение на комисията.

В него се споделя още, че съгласно Изборния кодекс се не разрешава потреблението на материали, които накърняват положителните нрави, а Джамбазки ги е уязвил, сравнявайки реакцията на българската полиция в тази ситуация в Куклен преди време, с брюкселската полиция при преодоляване на улични вълнения - за отбиване на терористично нахлуване с потребление на огнестрелно оръжие.

Става дума за ефирен репортаж, в който политикът споделя, че полицията в Брюксел е застреляла терористи. За него това е мотив, че и нашите чиновници на Министерство на вътрешните работи би трябвало да могат да употребяват своето оръжие, в това число при произшествия като напрежението в Куклен от преди няколко месеца, когато роми нападнаха с камъни полицейски патрул в града.

Решението предстои на обжалване пред Софийски областен съд в седемдневен период от връчването му.

Вчера ЦИК санкции и водача на Вътрешна македонска революционна организация, вицепремиер и министър на защитата Красимир Каракачанов, също с 2000 лв., поради това, че е направил нарушаване на възбраната за потребление на националното знаме в пропагандни материали по време на акцията, написа dir.bg.

В комисията са постъпили възражения - както от Джамбазки, по този начин и от Каракачанов, само че и в двата случая административно-наказващият орган намира, че не са налице предпоставки за приемане на случаите за маловажни, неправилни и незаконосъобразни, както настояват те.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР