Целта на Yettel, заложена и в стратегията за устойчиво развитие,

...
Целта на Yettel, заложена и в стратегията за устойчиво развитие,
Коментари Харесай

Доброволци от Yettel засадиха близо 1300 дръвчета в Новата гора на София

Целта на Yettel, заложена и в тактиката за стабилно развиване, е да подарява 1000 работни часа годишно за действия в интерес на обществото. Важна стъпка за нейното реализиране е присъединението на чиновниците към задачата да бъде обществено виновна и устойчива компания. Както и опцията за работещите в телекома сами да избират сред необятен избор от действия, в които да вземат участие. Под надпис „ Заедно за положително “ всеки месец екипът на Yettel поддържа разнообразни начинания, свързани с опазването на околната среда и обезпечаване на помощ за хора и животни в потребност. 

Реализираните от началото на 2024 година доброволчески интензивности включват грижи за бездомни кучета, работилница за мартеници, разпределяне на филантропична помощ и разчистване на региона към езеро Панчарево. В залесителната акция през май участваха близо 90 души, които подкрепиха самодейността за засаждане на зелен пояс от нови гори към столицата, стартирала още през 2017 година През пролетния сезон се чака в Новата гора на София-2 към с. Негован да бъдат засадени близо 20 000 широколистни фиданки на повърхност към 30 декара. Проектът има за цел да усъвършенства качеството на въздуха, като разшири горските масиви в крайградските региони на столицата. 

За Yettel:

Yettel България, част от PPF Group, е телекомуникационна компания, предоставяща съгласуваност на над 3 милиона консуматори с хора, устройства и бизнеси. Компанията има има над 1900 чиновници, разполага с над 180 магазина за продажба на дребно, а мобилната й мрежа покрива над 99% от популацията на България.

Като телекомуникационна компания, Yettel има вяра, че когато хората са свързани, бизнесът и потребителите могат дружно да изградят по-сигурно и по-чисто бъдеще. Затова, в синхрон с полезностите на компанията, през 2022 година Yettel разгласи своята дълготрайна Стратегия за стабилно развиване. С нея телекомът си слага ясни и измерими цели в четири основни области – околна среда, хора, технологии за стабилно бъдеще и ръководство, учредено на честност и бистрота. За отчитането на годишните резултати Yettel следва международно приети стандарти за докладване на Global Reporting Initiative (GRI) (версия 2021).

Пълна информация за Стратегията за стабилно развиване на Yettel, както и годишните отчети е налична на https://www.yettel.bg/bg/sustainability-at-yettel 

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР