Сред официалните гости на конференцията бяха Евгения Костадинова, директор на

...
Сред официалните гости на конференцията бяха Евгения Костадинова, директор на
Коментари Харесай

Годишната конференция „Ден на Кеймбридж“ отново събра стотици експерти и преподаватели по английски език от цяла България

Сред формалните посетители на конференцията бяха Евгения Костадинова, шеф на дирекция „ Съдържание на предучилищното и учебното обучение “ на МОН, Пенка Иванова, шеф на дирекция „ Учебници и учебна документи “ на МОН, Мария Барганова, основен специалист към дирекция „ Съдържание на предучилищното и учебното обучение “ на МОН, както и Роксан Ене, началник бизнес развиване в Британски съвет за България и Румъния.

“Днешното събитие основава конвергенция на новаторски мозъци, ориентирани към възстановяване на разнообразните подходи за оценяване и образование на учениците. Всичко това ще докара до трансформиращо преживяване в класната стая. Животите на хиляди хора ще бъдат повлияни от ролята на учителя по британски език! ”, показа Роксан Ене в приветствието си към аудиторията. 

Уважавани гост-лектори от чужбина споделиха потребни практики и препоръки за по-иновативно и дейно преподаване в ерата на новите технологии.

“С увеличеното потребление на изкуствения разсъдък и всекидневието ни, което става все по-засегнато от глобализацията, учителите могат да оказват помощ на учениците да се оправят с актуалните и бъдещите провокации. Kлючови житейски пълномощия на бъдещето са да имаш способността да общуваш добре на британски език, да анализираш сериозно информацията, да виждаш по-голямата картина. Нека помислим по какъв начин можем да ги развием в нашите класни стаи. ” Това показа пред своите български сътрудници Ан Робинсън от Cambridge University Press & Assessment, която е и създател на някои от най-обичаните и познати поредици по британски в целия свят, в това число Fun Skills, Fun for Starters, Movers and Flyers и Exam Booster for Advanced.

По традиция, с изключение на вдъхновяващите сесии и презентации по време на събитието, се организира и тържествената гала по награждаване на спечелилите в националния кръг на тазгодишното издание на Kangaroo Global Linguistics. 18 надарени български деца и техните учители получиха награди след присъединяване си в националния кръг на най-голямото в света съревнование по британски език. Бяха наградени и спечелилите в Художествено-музикалното съревнование, проведено от Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България, които приветстваха гостите с впечатляващи музикални осъществявания.  

“За 18-а поредна година организираме “Кеймбридж ден ”, само че всякога както аз, по този начин и целият екип доста се вълнуваме от това събитие, тъй като успяхме да го превърнем в най-голямата конференция за вас – преподавателите по британски език. За поредна година виждам всички вас, стотици български учители, които давате всичко от себе си за качественото обучение на нашите деца. Конференции като тази са страст, за която съм признателен, че можем да споделим дружно. “, сподели Владимир Колев, шеф на издателство „ Клет България “ в приветствието си към гостите на събитието.

За издателство Клет България

Издателство Клет България е водещо просветително издателство у нас, част от огромната европейска издателска група Klett. Учебниците и образователните пособия с марките Анубис, Булвест 2000, Изкуства и Klett, обезпечавани от издателството, са знак на качество за няколко генерации български учители.

Клет България доставя на българския пазар и образователни системи и пособия за чуждоезиково образование на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press, огромните европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt. 

Клет България е член на Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България, Българо-Британската бизнес Асоциация, Германо-Българската Индустриално-Търговска Камара и на Асоциация Българска книга.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР