ЙОХАНЕСБУРГ (АП) — Южноафриканските опозиционни партии се събраха в петък

...
ЙОХАНЕСБУРГ (АП) — Южноафриканските опозиционни партии се събраха в петък
Коментари Харесай

Южноафриканските опозиционни партии провеждат критични преговори относно плана за единство на ANC. Но дълбоките разриви остават

ЙОХАНЕСБУРГ (АП) — Южноафриканските опозиционни партии се събраха в петък и ще продължат интензивните договаряния през идната седмица, с цел да прегледат предлагането на ръководещия Африкански народен конгрес да стане част от държавно управление на националното единение.

ANC не съумя да обезпечи болшинство на мощно оспорваните избори предходната седмица, само че някои опозиционни партии към този момент отхвърлят предлагането на партията заради надълбоко вкоренени разделения.

Висши чиновници на главната опозиционна Демократическа партия Алианс, или DA, ще се събере в понеделник, с цел да разиска метода на центристката партия към договарянията. Висшето управление на лявата партия Борци за икономическа независимост, или EFF, организира диалози в петък.

Партиите са под напън да приключат договарянията и да реализират съглашение до 16 юни, защото конституцията на Южна Африка ги изисква направи това в 14-дневен период след оповестяване на изборните резултати.

Президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР