Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия днес, след

...
Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия днес, след
Коментари Харесай

Основните индекси в Азия отбелязаха спадове

Цените на петрола се намалиха в азиатската търговия през днешния ден, откакто браншови данни демонстрираха, че запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са се повишили повече от предстоящото и на фона на терзанията, че увеличението на случаите на КОВИД-19 във водещия международен вносител Китай ще засегне търсенето на горива, съобщи Reuters.

Сортът Брент, който е референтен за Европа, поевтиня с 44 цента или 0,5% до 94,92 $ за барел. Американският лек недопечен нефт загуби 53 цента или 0,6% до 88,38 $ за барел.

Котировките и на двата петролни сорта се сринаха с към 3% през вчерашния ден.

Основните показатели в Азия означиха спадове, като най-сериозен спад имаше при Hang Seng, който загуби близо 2% от цената си до 16 311 пункта. Бягството на вложителите от по-рисковите активи беше подбудено от по-слабите данни за инфлацията в Китай, водещи до опасения за закъснение на стопанската система. Основният японски показател Nikkei остана съвсем без изменение на равнище от 27 680 пункта.

В очакване на резултатите от изборите главните американски показатели останаха постоянни. Nasdaq и S&P500 са на равнища надлежно 11 115 и 3 833.

След вчерашното съществено повишаване, златото се търгуваше на равнище 1 714 $ за унция.

Доходността по облигациите на водещата международна стопанска система бяха на равнища от 4,13% за 10-годишните бумаги. Германските и италианските им аналози оферират надлежно 2,25 и 4,35% закрепена рентабилност.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР