Цените на двата основни сорта петрола тази сутрин се повишават

...
Цените на двата основни сорта петрола тази сутрин се повишават
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават незначително

Цените на двата съществени сорта петрола тази заран се покачват напълно нищожно след покачването в понеделник и на фона на несигурните вероятности във връзка с търсенето и проблемите с доставката на горива от Ирак.

Стойността на юнските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures все още на издание се покачват до 82,77 $ за барел - с 0,04 $ или с 0,05 % по отношение на цената от предходната търговия.  В понеделник договорите нарастнаха с 1,07 $ или с 1,3 % до 82,73 $ за барел.

Цената на фючърсите за юни за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) са на равнище от 78,82 $ за барел, увеличавайки се с незначителните 0,06 $ или с 0,08 %.  При затварянето на търговията в понеделник цената по тези контракти се усили с 0,89 $ или с 1,1 % до 78,76 $ за барел.

Търсенето на горива в Азия понижава, а фирмите в района регистрират намаляване на маржа при нефтопреработката. Това сочи, че очакванията за бърза възобновяване на китайската стопанска система са били прибързани. Очакването за увеличение на нефтопродукти в страната остава под въпрос и на този стадий е мъчно да се каже дали ще се случи.

В същото време доставките на нефт от иракски Кюрдистан, както преди са прекратени. Някои от анализаторите дефинират това като фактор, който е от значително значение за поддръжката на пазара. Междувременно в понеделник стана ясно, че договарянията сред държавното управление на Ирак, краткотрайно ръководещите управляващи на Кюрдистан и ръководещите в Турция са отсрочени. Те обаче се дефинират от анализаторите на пазара като извънредно значими за обновяване на доставките на нефт от северната част на Ирак.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР