Целината е един прекрасен зеленчук, който много често се оказва

...
Целината е един прекрасен зеленчук, който много често се оказва
Коментари Харесай

Ето защо целината е толкова полезна за здраве и отслабване

Целината е един прелестен зарзават, който доста постоянно се оказва подценяван, а не би трябвало. Тя носи невероятни неподозирани изгоди на организма, които освен усъвършенстват здравето, само че и подкрепят отслабването и детоксикирането на организма. 
Целината е от семейство Сенникоцветни, в което попада и магданоза. Тези зеленчуци и билки имат невероятни свойства, дължащи се на изобилието от антиоксиданти в състава им. Целината особено има по едно и също време солен и леко цитрусов усет, което я прави свежа и ободряваща. 
Тя е подобаваща за подправяне на сосове, дресинги, само че и като гарнитура и допълнение към печени и варени ястия с месо и зеленчуци, пресни салати. 
Целината е доста потребна, тъй като съдържа голяма палитра от хранителни субстанции и детайли, измежду които витамин А, С, група в, калий, фолиева киселина, калций, фосфор, магнезий, желязо. Огромното многообразие от аминокиселини в състава ѝ е удивително. Тези субстанции понижават оксидативния стрес, възпаленията и потискат риска от дегенеративни и ракови болести. 

Защо целината е толкоз потребна за здраве и намаляване?
Целината е прелестен зарзават, който може да е добър другар както в отслабването, по този начин и в подобряването на цялостното здраве. Тя дължи това на многообразието от субстанции в състава си, които имат великолепен резултат върху организма. 
Целината е един от най-хубавите зеленчуци за натурално управление на кръвното налягане. Нейното богато съществуване на калий управлява кръвното налягане по естествен път, като балансира стойностите му. 
Целината е богата на антиоксиданти, което я прави чудесна в предварителната защита на рак, както и в битката с него. Целината се бори със свободните радикали, което е от огромно значение за понижаване на риска от рак. 
Целината също по този начин понижава киселинността в организма, което потиска риска от дегенеративни и възпалителни болести, в това число рак. 
Редовната консумация на целина облекчава запека и усъвършенства храносмилателната и отделителната функционалност. 
Антиоксидантите в целината имат противовъзпалително деяние, което я прави измежду най-полезните зеленчуци в битката с хроничните болести. Освен това тя може да потиска болката при артрит, остеоартрит, ревматоиден артрит, подагра, даже астма и бронхит. 
Целината усъвършенства бъбречната функционалност, тъй като спомага за извеждането на токсините и непотребните течности от организма. Това облекчава бъбреците и улеснява тяхната работа. 
Целината е прелестна и за възстановяване на функционалностите на нервната система. Тя има успокоителен резултат, който въздейства позитивно върху недоволства, като бодърствуване, тревога, нервно напрежение и безпокойствие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР