Трудна ситуация около формирането на кабинет очерта депутатът от Демократична

...
Трудна ситуация около формирането на кабинет очерта депутатът от Демократична
Коментари Харесай

Атанас Атанасов каза ще има ли кабинет

Трудна обстановка към образуването на кабинет очерта депутатът от „ Демократична България ” Атанас Атанасов. Той заяви, че към момента съществени диалози не са водени с „ ИТН ”.

„ Ако бъдем поканени от „ ИТН ” на диалози за сформиране на държавно управление, за обрисуване на общи дейности, ще се отзовем. Досега съществени диалози с нас не са водени ”, разяснява Атанасов пред Нова тв. Той разяснява, че партията на Слави Трифонов, както и „ Изправи се! Мутри вън! ” са партиите, родени от митингите предходната година.

„ Нещата не са елементарни. Ако би трябвало да съставим държавно управление, би трябвало да получим поддръжка и от някоя от партиите на статуквото – ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Много пъти го подчертаваме, че в случай че бъде дадена поддръжка в зала от някоя от тези партии, тя не може да бъде върната. Но ние договаряния с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи за взаимно ръководство не сме водили и няма да водим ”, съобщи Атанас Атанасов. По думите му обаче с мандата на „ ИТН ” може да се прави единствено държавно управление на малцинството.

При възможни предварителни избори „ Демократична България ” ще да усили своя резултат, счита Атанасов. 

За наближаващите президентски избори пък Атанас Атанасов разкри, че „ Демократична България ” ще има своя кандидатура.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР