Тропическа буря Маон“ навлезе днес в провинция Гуандун, Южен Китай,

...
Тропическа буря Маон“ навлезе днес в провинция Гуандун, Южен Китай,
Коментари Харесай

Тропическа буря навлезе в Южен Китай

Тропическа стихия „ Маон “ навлезе през днешния ден в провинция Гуандун, Южен Китай, откакто донесе дъжд и мощни ветрове в Хонконг, където фондовата борса приключи активността си и организира съвещание, на което заяви, че отсрочва търгуването с акции и деривати поради бурята, съобщи Асошиейтед прес.

Жителите по крайбрежието на града Маомин бяха призовани да стоят надалеч от брега тази заран. Центърът за метеорологични публични услуги в провинция Гуандун заяви, че ветровете на „ Маон “ са се движели със 118 километра в час и лека-полека са се изместили на северозапад с 25 км/ч., съобщи Българска телеграфна агенция.

Очаква се „ Маон “ да отслабне, продължавайки във вътрешността към самостоятелния регион Гуанси, провинция Юнан и Северен Виетнам. Хонконгското държавно управление заяви, че има един ранен и са постъпили сигнали за наводняване и паднало дърво. Около 140 души са преместени във краткотрайни центрове за настаняване в града, а учебните заведения бяха затворени най-малко за утринните часове. Движението на бързи влакове и ферибот в провинция Гуандун бе краткотрайно спряно, а хора, работещи на бреговата линия са евакуирани. Летището в Шънчжън анулира полетите си от 3 ч. през нощта до 2 ч. следобяд.

Властите във Филипините пък оповестяват за най-малко трима починали в резултат на бурята, а четирима са ранени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР