Трима вицепремиери има в проектокабинета Гобровски, стана ясно тази сутрин

...
Трима вицепремиери има в проектокабинета Гобровски, стана ясно тази сутрин
Коментари Харесай

Трима вицепремиери в проектокабинета „Габровски”

Трима вицепремиери има в проектокабинета „ Гобровски ”, стана ясно тази заран откакто претендента за министър председател на ГЕРБ проф. Никола Габровски върна като „ изпълнен ” проучвателния мандат на президента Румен Радев. Предложението ще се гласоподава в сряда (14 декември) от Народното събрание.

За заместници на проф. Габровски са препоръчани Малина Валентинова Крумова с сектор ръководство на средствата от Европейски Съюз, Миглена Янакиева Тачева - публичен ред и сигурност и министър на правораздаването, и Меглена Иванова Плугчиева-Александрова, която ще дава отговор за климатичните политики и е препоръчана за министър на околната среда и водите.

Крумова е заемала този пост в служебното държавно управление на Огнян Герджиков. От 2019-а е Председател на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “Заемала е и длъжността заместник-министър на районното развиване и благоустройството.

Тачева е някогашен министър на правораздаването от 2007-а до 2009 година, а Плугчиева е някогашен вицепремиер в кабинета „ Станишев ”, била е посланик в Швейцария и Черна гора.

Предложеният министър на финансите Маринела Пиринова Петрова има три мандата като заместител министър, последният от които е в екипа на Кирил Ананиев.

Мартин Иванов Дановски е препоръчан за министър на стопанската система и промишлеността. Бил е Председател на Управителния съвет на Фонда на фондовете, бил е  съветник на вицепремиера по европейските фондове.

Изпълнителният шеф на „ Булгаргаз ” Николай Ангелов Павлов е претендент за министър на енергетиката. Той е заемал този пост в служебния кабинет на Огнян Герджиков.

Добромир Проданов Симидчиев е министър на районното развиване и благоустройството в проектокабинета „ Габровски ”. Той е някогашен заместител министър във ведомството в три държавни управления –в първото на Бойко Борисов, в служебното на Марин Райков и в държавното управление на Пламен Орешарски.

Прошко Начев Прошков е претендент за министър на превоза и известията. Той е дълготраен общински консултант, заместител ръководител на Столичния общински съвет и кмет на квартал „ Лозенец ” от 2007-а до 2011 година

Останалите оферти в проектокабинета са:

Благородна Христева Макева-Найденова - министър на вътрешните работи

Атанас Димитров Запрянов - министър на защитата

Драгомир Валериев Заков - министър на външните работи

Събина Тодорова Събева - министър на труда и обществената политика

Благомир Николаев Здравков - министър на опазването на здравето

Славчо Томов Томов - министър на образованието и науката

Ириней Борисов Константинов - министър на културата

Васил Георгиев Грудев - министър на земеделието, храните и горите

Милена Иванова Стойчева - министър на нововъведенията и растежа

Красимир Йорданов Симонски - министър на електронното ръководство

Мартин Георгиев Захариев - министър на туризма

Борил Пламенов Кръстев - министър на младежта и спорта
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР