Трима депутати от Консервативната партия са подали оставка от партията

...
Трима депутати от Консервативната партия са подали оставка от партията
Коментари Харесай

Трима депутати напускат Консервативната партия на Тереза Мей

Трима депутати от Консервативната партия са подали оставка от партията поради нейното " пренасяне на дясно ", както и тъй като се опълчват на държанието на английското държавно управление по отношение на Брекзит.

Анна Субри, Сара Уоластън и Хайди Алън са написали взаимно писмо до английския министър председател и водач на консерваторите Тереза Мей, с цел да потвърдят напускането си.

Тереза Мей разяснява, че била " натъжена ", само че партията ѝ " постоянно ще предлага... добра, умерена и патриотична политика ".
 Седем депутати напущат Лейбъристката партия поради Брекзит
Седем депутати напущат Лейбъристката партия поради Брекзит

Крайно недоволни са от политиката на водача Джереми Корбин

Трите депутатки, които поддържат оставането на Англия в Европейския съюз, ще се причислят към новата центристка " Независима група ", която е формирана от осем някогашни депутати от Лейбъристката партия, които преди дни подадоха оставка от партията си поради нейното отношение към Брекзит и антисемитизма, обвинявайки водача на партията Джереми Корбин за посоката, в която води лейбъристите. Те го упрекват, че не се опълчва задоволително пламенно на проектите на Тереза Мей за излизане от Европейския съюз и че не съумява да отстрани антисемитизма в партията.

В писмото те акцентират, че партията била " в хватката " на Демократичната юнионистка партия и Европейската изследователска група по отношение на Брекзит, допълвайки, че имало " тежък неуспех " да им се опълчи.

Трите депутатки упорстват също по този начин, че излизането от Европейския съюз е предефинирало Консервативната партия, опропастявайки всички опити за нейното модернизиране.

Те прибавят: " Намираме за безконтролно, че партия, която в миналото се уповаваше на стопанската система, повече от всеки различен, в този момент неразумно води страната към ръба на пропастта " на Брекзит без съглашение.

Тереза Мей съобщи, че участието на Англия в Европейски Съюз било " от дълго време източник на различия както в партията ни, по този начин и в страната ", тъй че " прекратяването на участието след четири десетилетия в никакъв случай не можеше да бъде елементарно ".

Но Мей добави: " Но като изпълняваме уговорката си в програмата и изпълняваме решението на английския народ, вършим вярното нещо за нашата страна. И по този метод можем да вървим напред към по-светло бъдеще. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР