България подкрепя инициативата на Швейцария и Украйна за свикване на

...
България подкрепя инициативата на Швейцария и Украйна за свикване на
Коментари Харесай

България подкрепя инициативата на Швейцария и Украйна за първата Среща за мир

България поддържа самодейността на Швейцария и Украйна за привикване на първата Среща на върха за мир в Украйна. По този мотив служебният министър председател Димитър Главчев през днешния ден се срещна с посланика на Украйна Олеся Илашчук и с посланика на Конфедерация Швейцария Раймонд Фурер.

Ще продължим да поддържаме Украйна в нейната обективна идея да отстоява правото си на независимост и самостоятелност и независимо да избира личните си гаранции за сигурност, безапелационен е Димитър Главчев.

България остава напълно ангажирана със мощния и обединен отговор на НАТО, Европейския съюз и интернационалната демократична общественост на съветска военна експанзия против Украйна.

Очаква се форумът да се организира на 15 и 16 юни в Швейцария , като там ще се дефинира пътна карта на основата на правилата на самодейността " Формулата за мир " на президента Володимир Зеленски, Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право. Инициативата на Зеленски съставлява концептуален проект за преустановяване на войната в Украйна и реализиране на изчерпателен и дълготраен мир, в основата на който е опазване на териториалната целокупност на Украйна.

България взе участие в 4 от съответните работни групи на самодейността - по " Продоволствена сигурност ", " Енергийна сигурност " и " Възстановяване на справедливостта ", и като съпредседател по " Екологична сигурност ", дружно с Германия и Финландия.

Припомняме, на 7 май за възобновяване на електроенергийната ѝ система. В момента се преглежда и съглашение с Украйна за

В началото на месеца в поддръжка на Украйна посредством подписване на Споразумение за присъединяване в Програмата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.
 Главчев увери украинския си сътрудник в продължаващата българска поддръжка
Главчев увери украинския си сътрудник в продължаващата българска поддръжка

Българският министър председател акцентира поддръжката си за " Формулата за мир " на Володимир Зеленски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР