Два дни след като беше прострелян, премиерът на Словакия Роберт

...
Два дни след като беше прострелян, премиерът на Словакия Роберт
Коментари Харесай

Роберт Фицо е претърпял втора операция

Два дни откакто беше прострелян, министър председателят на Словакия Роберт Фицо остава в интензивното поделение , оповестява " Ройтерс ", базирайки се на държавното управление.

Покушението му потресе дребната централноевропейска страна и и беше наказано от интернационалната общественост.

По-рано през днешния ден стана ясно, че в понеделник словашките лекари ще проведат среща, с цел да преценяват дали Фицо може да бъде от град Банска Бистрица, където се лекува сега.

В късото си изказване държавното управление прецизира, че спомагателна информация за здравословното положение на премиера ще бъде оповестена, " когато обстановката разрешава ".

Словашкият министър на защитата Роберт Калинак заяви, че министър-председателят е претърпял още една интервенция, която е траяла към два часа. Състоянието на премиера остава " доста тежко " и той остава в интензивното поделение на болничното заведение в Банска Бистрица, където бе превозен с хеликоптер, откакто бе прострелян.

Новоизбраният президент на Словакия Петер Пелегрини - непосредствен съдружник на премиера, през вчерашния ден направи малко посещаване в болничното заведение и заяви, че Фицо е съумял да поговори и към покушението.
 Атентатът против Роберт Фицо - общоевропейски признак?
Атентатът против Роберт Фицо - общоевропейски признак?

Според Милен Керемедчиев е позволен сериозен пропуск при защитата на словашкия министър председател

Към момента 59-годишният словашки министър председател е в устойчиво, само че тежко положение. Той пристигна в схващане след интервенция, траяла няколко часа.

На 15 май Роберт Фицо беше в миньорския град Хандлова след изнесено съвещание на кабинета. Опитът за убийството му

Стрелецът който преди този момент е работил като охранител и се допуска, че е обвързван с проруската група " Словашки бранители ".

Вчера полицията в на обвинения. В случай че бъде приет за отговорен, той може да бъде наказан на до 25 години затвор. Полицията е претърсила дома на обвинения в град Левице при негово наличие.
 Орбан: Роберт Фицо е сред живота и гибелта
Орбан: Роберт Фицо е сред живота и гибелта

Унгарският министър председател имал огромна потребност от словашкия си сътрудник в този сериозен миг за Европа

Стрелбата против словашкия министър председател беше първият огромен опит за ликвидиране на европейски политически водач от над 20 години и беше наказана от интернационалната общественост.

Политически анализатори и законодатели показват, че тя демонстрира все по-трескавия и както в Словакия, по този начин и в цяла Европа.

Стрелбата беше първият огромен опит за ликвидиране на европейски политически водач от повече от 20 години и провокира интернационално наказание. Политически анализатори и законодатели споделят, че това е разкрило все по-трескав и поляризиран политически климат както в Словакия, по този начин и в цяла Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР