Три дни остават до междинните избори в Съединените щати. Тази

...
Три дни остават до междинните избори в Съединените щати. Тази
Коментари Харесай

Рекорден брой жени на междинните избори в САЩ

Три дни остават до междинните избори в Съединените щати. Тази година рекорден брой дами - 260, се кандидатират за Сената и за Долната камара. Други 16 представителки на нежния пол се борят за губернаторски места.

Последните сондажи демонстрират дуели с към момента нерешителен излаз, даже в случай че демократите запазят преднината си в борбата за Камарата на представителите, а републиканците - за Сената. С още 10 предизборни манифестации, планувани до понеделник вечерта, в това число в основния щат Мисури, Доналд Тръмп се хвърли с всички сили в акцията, както рядко го е правил американски президент до момента.

До наскоро беше немислимо жена да демонстрира физическа експанзия в предизборна акция. Десетилетия наред имиджът на политическия водач е бял мъж. Сега дами, облечени безусловно и алегорично в панталони, оспорват този имидж. Сред щандове за кекс и детски шум - Дженифър Уекстън се пробва да притегли гласоподаватели на фестивал в Сентървил, Вирджиния. Кандидатира се за първи път за Конгреса от Демократическата партия. Мотивирана е от изявленията на Доналд Тръмп за дамите и малцинствата. Сестрите са част от придвижването на розовите шапки - дами, гневни от сексистките изявления на сегашния президент. Мнозинството от кандидатките на междинните избори тази година са от Демократическата партия, заяви Нова телевизия.

Ейми обича специалността си на преподавател. След 9 години в класната стая в Западна Вирджиния в този момент тя желае да преподаде урок и на законодателите, като се кандидатира за Сената. Впуска се в политиката, откакто за първи път по-рано тази година взе участие в учителска стачка. Учителите в Западна Вирджиния са едни от най-ниско платените в страната със заплата от 33 хиляди $ годишно. Подобни стачки избухнаха в Кентъки, Колародо и Оклахома. Резултатът - в този момент съвсем 1500 учители се кандидатират на изборите в цялата страна. Стейси Ейбръмс написа история - за първи път афроамериканка е на път да завоюва губернаторското място в Джорджия - щат, който не е избирал демократ от 1998 година

Републиканците държат много едва болшинство в Сената (51 на 49), само че демократите имат да вземат решение извънредно мъчно уравнение - единствено една трета от състава се възобновява на всеки две години. Този път демократите би трябвало да запазят 26 от разиграваните 35 депутатски кресла, в това число в редица щати, които гласоподаваха всеобщо за републиканеца Тръмп през 2016 година Прогнозите за към 30 места в Камарата към момента са прекомерно несигурни, с цел да се уточни безапелационен победител, макар че изследванията дават преднина на демократите, дължаща се на огромна готовност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР