Германските социалдемократи в Европейския парламент няма да подкрепят кандидатурата на

...
Германските социалдемократи в Европейския парламент няма да подкрепят кандидатурата на
Коментари Харесай

Германските евросоциалисти плашат, че няма да подкрепят Фон дер Лайен

Германските социалдемократи в Европейския парламент няма да поддържат кандидатурата на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия, в случай че тя получи поддръжката на десни евродепутати, свързани с италианската премиерка Джорджа Мелони.

Това съобщи пред „ Политико “ Катарина Барли – водещият претендент на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) на идните европейски избори.

„ Всички социалдемократически партии в Европа разпространихме Берлинската декларация, че няма да работим с крайната десница “, сподели тя.

Фон дер Лайен на няколко пъти съобщи, че е подготвена да работи с Мелони. Тя посочи, че италианската премиерка е проукраински настроена и е срещу съветския президент Владимир Путин. Същевременно председателката на Европейска комисия бе безапелационна, че няма да работи с извънредно дясната група „ Идентичност и народна власт “ (ИД).

Партията на Мелони – „ Италиански брлатя “, е част от групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР). Доста от нейните евродепутати са считани за прекомерно десни.

Изявлението на Катарина Барли идва единствено ден, откакто Марин льо Пен – лидерката на извънредно десния френски Национален общ брой, изиска по-тясно съдействие с партията на Мелони. Национален общ брой е част от групата ИД в Европейския парламент. Но точно по гледище на тази партия извънредно дясната „ Алтернатива за Германия “ бе изхвърлена преди три дни от ИД.

Социалистите са втората по величина група в Екологичен потенциал. Първа мощ е Европейската национална партия (ЕНП). Очаква се двете партии да запазят позициите си след вота на 9 юни.

Урсула фон дер Лайен е водещ претендент на ЕНП за ръководител на Европейската комисия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР