Традиционният спектакъл Българската Коледа ще се проведе тази вечер за

...
Традиционният спектакъл Българската Коледа ще се проведе тази вечер за
Коментари Харесай

Българската Коледа“ за 20-и път в Народния театър

Традиционният театър " Българската Коледа " ще се организира довечера за 20-а поредна година в Народния спектакъл „ Иван Вазов “. Благотворителната самодейност е под патронажа на президента. Юбилейното издание на „ Българската Коледа “ е отдадено на децата с редки генетични болести. Изявени български актьори, музиканти, спортисти, публицисти и общественици ще поддържат с присъединяване си самодейността в помощ на децата в неволя.

На концерта ще участват президентът Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева, оповестиха от прессекретариата на президента. 

Концертът стартира в 20 часа и ще бъде излъчен директно в ефира на Нова телевизия и Българското национално радио.

В благотворителния концерт на сцената на Народния спектакъл „ Иван Вазов “ ще се включат български музиканти и реализатори – симфоничният оркестър на БНР, Графа, Любо Киров, Дони и Нети, Дара Екимова, Никола Тодоров, Миро, Люси Дяковска, Кристиян Григоров и Димитър Атанасов, Веселин Маринов, Еделина Кънева, Александър Мутафчийски, отбор " Филип Кутев ", Деси Добрева, „ Авеню “, детска вокална група „ Бон-Бон “, Нели Рангелова с вокална група Детски смях “, Любо Киров и Поли Генова, Васил Петров, Орлин Павлов и Рафи Богосян.

Водещи на тазгодишното издание на спектакъла ще бъдат Христина Апостолова и Орлин Павлов, а от сцената послания ще насочат публицисти, спортисти и общественици.

По време на концерта деца, подкрепени от „ Българската Коледа “, ще споделят своите очаквания и фантазии. Спектакълът се осъществя от екипа на „ Дрийм Тийм Груп ”.

Зрителите на празничния концерт могат да поддържат идеята на децата в неволя с изпращане на текстово известие на номер 1117.

Информация за „ Българската Коледа “, както и методите, по които може да бъде направено подаяние, в това число и по време на концерта, са посочени на интернет-страницата на благотворителната самодейност, осведомят от

На 29 ноември президентът разгласи във Велико Търново началото на 20-ото издание на благотворителната самодейност „ Българската Коледа “.

В началото на декември Румен Радев валидира пощенско-филателно издание–марка „ 20 години благотворителна самодейност „ Българската Коледа “ и съобщи, че дружно ще продължат да отстояват благородната задача на „ Българската Коледа “ в името на българските деца.

Благодарение на дейната поддръжка от цялото общество през 2022 година благотворителната самодейност „ Българската Коледа “ разполагаше с бюджет от 3 070 000 лв. и съумя да подкрепи 517 български деца с тежки хронични болести, като в същото време обезпечи модерна високотехнологична здравна инсталация за диагностика и модерно лекуване на 22 лечебни заведения, припомниха тогава от прессекретариата на президента.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР