Традиционните, но позабравени български сортове вино набират все по-голяма популярност.

...
Традиционните, но позабравени български сортове вино набират все по-голяма популярност.
Коментари Харесай

Вино и гурме в Стария Пловдив този уикенд

Традиционните, само че позабравени български сортове вино набират все по-голяма известност. За първи път български виновност бяха показани на най-голямото международно ревю за вино и спиртни питиета в Дюселдорф.

В тези почивни дни гостите на Пловдив ще могат да дегустират качествени виновност в 10-то юбилейно издание на фестивала „ Вино и гурме ".

43 винопроизводители и 12 - на гурме храни вземат участие във форума тази година. Представени са всички винарски райони - от Врачанския Балкан до Мелнишко, и от живописния Сакар до Розовата котловина.

" Правят се все по-добри и по-добри виновност от нашите сортове, дава се късмет по един съвременен метод да бъдат изразени техните красиви и характерни характерности, тъй като хората, изключително хората от чужбина се интересуват какво ражда нашата земя и какво вършат нашите винари ", сподели Кирил Николов – винопроизводител от Перущица.

" За Видин характерен вид е гъмзата, който си е локален вид... става хубаво леко вино ", изясни Емил Георгиев – технолог на вино от Видин.

Тази година при оценяването, гласът на посетителите е с по-голяма тежест - ще могат да гласоподават онлайн за обичано вино и усет.

" Българските виновност за нас са алените виновност, не знам за какво е по този начин, само че когато всички приказват за българско вино се подразбира да е алено ", показа Мария от Англия.

" Пристигнахме в България да разгледаме всичко, да пробваме, вино да опитаме ".



За 10-годишната си история, фестивалът е основал и благородна традиция.

" 5% от приходите ще бъдат предопределени за стипендии на младежи които учат специалността туризъм които ще ни оказват помощ по време на дефилето ", сподели Любозар Фратев – „ Съвет по туризъм ".

Фестивалът в Стария Пловдив ще продължи и в неделя.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР