Тримата софиянци, които бяха заловени след разкрита парична измама в

...
Тримата софиянци, които бяха заловени след разкрита парична измама в
Коментари Харесай

Пловдивският съд пусна от ареста тримата, заловени след парична измама за 173 хиляди лева

Тримата софиянци, които бяха хванати след разкрита парична машинация в огромни размери  в Пловдив, са пуснати от ареста научи TrafficNews. Още преди няколко дни, втора инстанция е решила да пусне с най-леката мярка „ подписка ” Николета Петкова и Теодор Сергиев, а третият обвинен Филип Спасов  се измъкнал с гаранция от 1000 лв..
Прочетете още
Те бяха привлечени като обвинени за насила и причиняване на имотна щета в размер на 173 000 лв.. От материалите по делото стана ясно, че са принудили  46-годишна жена от Стамболийски, посредством опасност да извърши обратно на волята й разпоредби с парични суми и с това й предизвикали щета в размер на 173 000 лв.. 

Обвиняемите са били арестувани след извършено следствие и профилирана полицейска интервенция от чиновници на отдел „ Икономическа полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив. Тартора на групата стана ясно, че е бил варненският  пандизчията Георги Георгиев. 

Мотивите на съда за стартирането им са, че в случая няма задоволително доказателства за рекет от страна на тримата обвинени. Според магистратите, обоснованото съмнение за изнудване касае само лицето от вайбър кореспонденцията- варненският пандизчия.

" В първоинстанционната защита на наблюдаващия прокурор проличава, че се е колебал сред машинация и изнудване, само че в последнасметка се е спрял на квалификацията по член 214 Наказателен кодекс. Не е пояснено обаче нито по кое време се е състояла изискуемата за квалификацията рекет опасност по отношение на потърпевшата, нито каква е била. Писменият текст на повдигнатите обвинявания също не съдържа сходно конкретизиране, а осведоми единствено за инкриминирания период  и за имуществената щета. Същевременно по думите на потърпевшата насила във връзка с нея е упражнена едвам в самия завършек на целия интервал ", написа в правосъдното решение.

Съдът е решил, че по отношение на Филип Спасов би трябвало да бъде взета по-тежка мярка за неотклонение, тъй като е държал един от най-опасните типове опиат, а обвиняването за това закононарушение е потвърдено.

В предходното съвещание пред Окръжен съд Пловдив стана ясно, че в схемата са забъркани Николета Петкова, Филип Спасов и Теодор Сергиев. Тримата са от София, а съгласно прокуратурата  са работили по указания на Георги Славейков Георгиев, който излежава присъда във Варна. Николета и Теодор живеят на фамилни начала и имат две деца. Жертвата им е била 46- годишна жена от Стамболийски. По данни на държавното обвиняване мошениците намирали наивници в обществените мрежи, влизали им под кожата, а по-късно започвали да ги изнудват. Така постъпили и с Атанаска.

 Жената имала задължения и търсела решение на въпроса, влизайки в разнообразни уеб сайтове. Там попаднала на въпросните. Те й дали обещание да й уредят заеми от банки, макар неприятното й кредитно досие. Започнали да я водят в разнообразни банки и тя изтеглила няколко огромни заема. Те я принуждавали да им предава сумите сякаш с обяснението, че ще погасяват старите й отговорности. Това обаче не се е случвало. Измамниците непрестанно били с потърпевшата Атанаска, само че изтрили от телефона й всички фотоси, които могат да ги уличат в осъщественото закононарушение. Инструкциите тя получавала от пандизчията Георги Георгиев по вайбър

Сумата стигнала съвсем 200 хиляди лв. и жертвата се оказала в невъзможност. Те почнали да я заплашват, че ще я унищожават и ще посегнат на децата й.  Стигнало се до там, че тя е протегнала ръка на живота си, като взела огромно количество приспивателни. 

Тримата са били арестувани, а при обиск в килията на Георгиев са открити два мобилни телефона. В измамите има забъркани и банкови чиновници, тъй като заемите са отпуснати, макар, че името на дамата попада в листата на лицата с неприятен кредитен рейтинг. При обиска в дома на Теодор и Николета в София е намерено и малко количество кокаин. 

Тогава на тримата им беше наложена най-тежката мярка “задържане под стража ”, тъй като съгласно арбитър Теофана Спасова, макар ранния стадий на следствието са събрани задоволително доказателства.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР