Това заяви социалният министър Георги Гьоков пред БНТ.От днес започва

...
Това заяви социалният министър Георги Гьоков пред БНТ.От днес започва
Коментари Харесай

Социалният министър Гьоков: Не трябва да допуснем да има пенсионер с по-ниска пенсия от 1 юли

Това съобщи общественият министър Георги Гьоков пред Българска национална телевизия.

" От през днешния ден стартира изплащането на Великденската добавка, която е в поддръжка на пенсионерите. Защо да не преглеждаме това и като поддръжка против инфлацията. Пенсионерите, които получават пенсиите си по пощата могат да отидат и да си вземат пенсиите. Това важи и за хората със сметки, които могат да теглят парите си от банкоматите ", това съобщи общественият министър Георги Гьоков пред Българска национална телевизия.

" 70 лева са опциите на бюджета. Аз настоявах сумата да е много по-висока, само че след сметките и плановете стана ясно, че можем да платим по 70 лева на всеки. Това важи за безусловно всички пенсионери ", акцентира Гьоков.

" Винаги стои въпросът дали да бъдат даден пари на всички или единствено на тези, които най-вече се нуждаят. Тази алтернатива постоянно я е имало. Очакванията на пенсионерите са да бъдат подкрепени всички ", добави той.

Гьоков добави, че сметката със Швейцарското предписание не излиза все още и се работи по различни разновидности.

И посочи, че вид е коронавирус добавката да се трансформира в " анти-инфлационна ", която да нараства всяка година в друга степен, по отношение на инфлацията.

Според него в предишното са взимани доста решения, които " са изкривили пенсионната система и в този момент се чудим какво да вършим ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР