Днес ние разполагаме с 25% от онова, от което се

...
Днес ние разполагаме с 25% от онова, от което се
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна има нужда от 130 самолета F-16

" Днес ние разполагаме с 25% от това, от което се нуждаем, с цел да защитим Украйна, приказвам за системи за противовъздушна защита, по-специално за мощните, сподели украинският водач.  

Той добави, че страната му нужда от 120-130 бойни самолета F-16 или други съвременни машини, с цел да няма Русия предимство във въздуха.

 

Русия обстрелва по въздух от две години Украйна, поразявайки градове и инфраструктура и поставяйки украинските сили в мъчно състояние на фронта, отбелязва Българска телеграфна агенция. Поради непълен брой системи за Противовъздушна отбрана енергийната инфраструктура на Украйна беше доста развалена тази година от стотици ракети, дронове и бомби, изстреляни от съветските сили.

 

Украйна също така беше отслабена от съвсем цялостното прекъсване в продължение на няколко месеца на американската военна помощ и забавянето на европейската помощ. Но в този момент Съединени американски щати гласоподаваха 60 милиарда $ помощ за Украйна и Зеленски желае да види нейните доставки.

 

" Можем ли да имаме три милиарда, с цел да закупим две " Пейтриът " за Харковска област. По този метод бомбите няма да падат върху нашите бойци ", попита той.

 

Що се касае до F-16, някои от които би трябвало да дойдат това лято в Украйна след подготвянето на украинските водачи да боравят с тях Зеленски желае доста повече, още повече, че страната му си е сложила за цел да си върне контрола върху украинското небе тази година.

 

Поисканите 120-130 машини са за отбрана на небето против 300 машини - броя на самолетите, които Русия употребява в Украйна, сподели Зеленски.

 

Имаме потребност от такава численост от F-16, с цел да имаме тъждество в силите, съобщи той.

" Нападението на съветските сили против Харковска област в Украйна би могло да е единствено първа вълна на една по-голяма съветска атака ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски в изявление за Франс прес.

 

" Те започнаха тяхната интервенция, тя може да е на няколко талази. И това да е тяхната първа вълна. Но обстановката е под надзор след тази вълна ", увери Зеленски в миг, в който съветските сили реализираха най-големите си териториални придобивки във войната от края на 2022 година, отбелязва Франс прес.

 

Зеленски въпреки всичко увери, че макар напредъка на съветските сили пред последните дни в Харковска област, обстановката е по-добра за украинските сили, в сравнение с е била преди седмица, когато войските на Кремъл изненадващо преодоляха границата на 10 май.

 

" Те са на 5-10 километра оптимално от границата, спряхме ги. Не бих споделил, че това е един огромен съветски триумф, само че би трябвало да бъдем трезви и да признаем, че те, а не ние, са тези, които настъпват в нашата територия. Това е тяхното преимущество ", съобщи Зеленски.

 

Според него обстановката към момента не е нормализирана. " Въпреки това тя е под надзор и е по-добра спрямо първия ден на офанзивата с помощта на изпратените подклепления ", акцентира той.

 

Според него Русия желае да нападна град Харков, който е вторият по величина в страната и е единствено на няколко километра от фронтовата линия. Вчера съветският президент Владимир, че за момента Русия няма желание да нападна Харков.

Зеленски увери, че борбата за града, в случай че има такава, би била тежка за съветската войска. " Те желаят сходно нещо, те желаят да нападат ", сподели той и добави: " Но те схващат, че това е една сложна борба. Това е един огромен град и те схващат, че ние имаме сили и че ще се сражаваме дълго ".

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР