Правителството в Скопие да спазва стриктно Преспанското споразумение и да

...
Правителството в Скопие да спазва стриктно Преспанското споразумение и да
Коментари Харесай

Мицотакис: Ако Скопие не спазва Преспанския договор, Гърция няма ...

Правителството в Скопие да съблюдава прецизно Преспанското съглашение и да употребява единствено името Република Северна Македония, съобщи през днешния ден изрично гръцкият министър председател в изявление пред държавната телевизия ЕРТ.

Той обърна особено внимание на клаузата, че това име е наложително да се употребява както вътре в страната, по този начин и в чужбина.

 

При нарушение и неуважение на Преспанския контракт страната ще сътвори проблем освен сред Скопие и Атина, само че и с управлението на Европейския съюз, акцентира Мицотакис.

В друго изказване пред медиите през вчерашния ден гръцкият министър председател изрази позиция, че Северна Македония няма да стане член на Евросъюза при неспазване на интернационалните контракти.

 

Правителството на консерваторите отхвърля да внесе за одобрение в Народното събрание значими двустранни контракти, до момента в който не получи разбиране, че договорът от Преспа се съблюдава. Така Мицотакис отговори на опозиционната СИРИЗА, която упорства незабавно да се ратифицират всички съглашения със Скопие.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР