Това послание е поставено като ангажимент в акт*, официално публикуван

...
Това послание е поставено като ангажимент в акт*, официално публикуван
Коментари Харесай

Джамбазки: Внедряват правата на ЛГБТ в конвенцията

Това обръщение е сложено като ангажимент в акт*, публично оповестен на уеб страницата на Съвета на Европейски Съюз с параф „ Публично “ през юни 2010 година

Изложението в приложението гласи: „ инструментариум за поощряване и отбрана на упражняването на всички човешки права от общността на гейове, лесбийки, бисексуални и транссексуални лица “ (ЛГБТ). То е показано от работна група „ Права на индивида “ и адресирано до Комитета по политика и сигурност на 8 юни 2010-а година - година преди формалното сключване на Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение, известна като Истанбулската спогодба, както и Обяснителния отчет към нея.

Въпросният инструментариум подканва публично Комитетът да вземе под внимание направения текст за отбрана правата на ЛГБТ общността.

Приложението в глава I „ Въведение и цел “ обезпечава на чиновниците в централите на Европейски Съюз, столиците на държавите-членки на Европейски Съюз, делегациите, представителствата и посолствата на Европейски Съюз действен набор от принадлежности, които да бъдат употребявани в контактите с трети страни, както и с интернационалните и цивилен организации, с оглед в границите на външната активност да се предизвикват и пазят човешките права на ЛГБТ.

В насоките се употребяват още веднъж главните рамки на правата на индивида както според Договора на Европейски Съюз, по този начин и според към този момент работещите Конвенции и Директиви. На стр. 4 следва цялостното изброяване и дефиниции на ЛГБТ.

Аз, като евродепутат и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация, за следващ път изрично декларирам, че дружно с сътрудниците от Обединени патриоти сме срещу насилието под каквато и да е форма, само че и изцяло поддържаме правото на всяка страна, на всяка нация, на всяко общество да избере своя личен юридически инструментариум, с цел да се пребори с дискриминирането и нарушаването на човешките права. Категорично декларирам, че сме срещу криминализирането на половата ориентировка, само че и сме срещу изкуственото втълпяване на термини като „ обществен пол “, „ джендър “ и неразбираемото и търпящо многопластови тълкования „ разтрошаване на стандартите “.

Напълно несъгласен съм с прокарването посредством Троянския кон „ предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение “ на официализирането на несъвместими с морала и нравите „ функции в обществото “. Не съм склонен с цялостното юридическо приемане на всички лица от личната ни или от трети страни, които се самоопределят като част от ЛГБТ обществото и имат искания да черпят права по силата на Истанбулската спогодба без никакво работещо доказателство за това.

Вече има юридически казус в Италия, която е наказана след непризнаване на желаната друга от рождената полова еднаквост по делото „ Урланди и другите против Италия “ от 2012 година Казусът е следният: след изработен психиатричен тест, страната отхвърля настояването на лицата да одобри другата им полова ориентировка, само че е наказана за това.

По него има решение от съда по правата на индивида в Страсбург от 14.12.2017 година Следва различен юридически казус с адрес Унгария, на който цитираният към този момент съд споделя изрично, че подобен вид експертизи не са състоятелни и нарушават в допълнение правата на ищеца. Всичко това идва в поддръжка на нашите терзания.

Като евродепутат и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация запитвам и още нещо: какво ще стане с пенсионната ни система, в случай че всяко лице, което с пол „ мъж “ в предпенсионна възраст реши, че е жена и предяви своите искания, с цел да се пенсионира като такава с няколко години по-рано?

И още нещо – страната ни има нормативна уредба, обвързвана с финансовите задължения към бежанците със „ статут “. Колко такива можем да си позволим да одобрявам по силата на тази Конвенция и Обяснителния отчет към нея?

Защо за българските пенсионери няма пари? Защо за българските млади фамилии няма пари, а за хора със съмнителна мотивация за самоопределение на пола и изказвания за тормоз на тази база има?

Продължавам с цитатите от Инструментариума за ЛГБТ на Съвета на Европейски Съюз от 2010 година, с цел да изградя пълнотата на неприемливостта на налаганите правила.

III. Приоритетни области на деяние:

3. Подкрепа и протекция на бранителите на правата на индивида:

Всички страни следва да се отнасят с почит към бранителите на правата на индивида (…), при все че бранителите, които работят за насърчаването и отбраната на човешките права на ЛГБТ. Приоритетите следват в цитирания към този момент документ. „ …да се отдава приоритет на работата в страни, в които отношението към бранителите на правата на индивида като цяло и в частност към бранителите на човешките права на ЛГБТИ, е незадоволително, по-специално там, където законодателните промени и налагането на наказателни наказания имат негативно влияние върху работата на бранителите на правата на индивида в ЛГБТИ “.

Този инструментариум вкарва мониторинг за правата на ЛГБТИ; периодически отчети – анализи; да се вършат нарочни справки; да оферират законодателни промени; да се „ повдига въпросът, обвързван с ситуацията с човешките права на ЛГБТ, като част от политически разговори или профилирани разговори с страни сътрудници и районни организации “; „ да предизвикват страните сътрудници да предизвикват законодателни промени, с цел да подсигуряват равенството пред закона за ЛГБТИ “.

Ето тук идва въпросът какво се схваща под поощряване и какви задължения е поела страната, макар религиозния и публичен отвод да одобри Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение, бързо и непременно.

А ето и другата страна. В същия този инструментариум на Съвета на Европейски Съюз съществуват и такива текстове - да се вършат послания за политическа поддръжка, когато това се смята за полезно; „ по целенасоченост да способстват за видимостта на локалните организации за поощряване на човешките права на ЛГБТ, например като бъдат домакини на диспути и семинари по свързани с тематиката въпроси и като включват аспект от ЛГБТ (…), като утвърждават културни мероприятия, конференции или обществени планове “.

В документа има и интернационалните механизми, които включват работа с държавните управления, само че и с неправителствените организации; поощряване на отчетите на ЛГБТ организациите до Организация на обединените нации и съпътстващите организации, които в последна сметка да регламентират промени в законодателствата на обособените страни в тази тенденция.

И стигаме до основния текст: стр. 13, абзац предпоследен, от който започнахме: „ когато Съветът на Европа създава ограничения за отбрана на правата на индивида, като плана на Конвенцията по отношение на насилието против дами, да включва упражняването на човешките права на ЛГБТ “.*
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР