Медицински прегледи се правят на обитателите на Парка за мечки

...
Медицински прегледи се правят на обитателите на Парка за мечки
Коментари Харесай

Ветеринари прегледаха старите мечки Йета, Рада и Светла в парка край Белица

Медицински прегледи се вършат на жителите на Парка за мечки край Белица . Те са част от програмата за опазване на здравето на животните в парка и се правят на всеки три години за всеки от жителите на парка.

За „ Българска телеграфна агенция “ ръководителят на „ Животни и уреди “ в Парка за мечки Калина Вълчинкова описа, че в днешния ден са прегледани мечките Йета, Рада и Светла.

Те са на възраст от надлежно на 24, 31 и 34 години . Те са в много преклонна възраст за мечки, изключително за женски, поради обстоятелството, че в дивата природа продължителността на живота е към двайсетина години. 

Прегледите са с ехограф, вършат се рентгенови фотоси , ревизира се и положението на зъбите на животните. Медицинският обзор се прави от ветеринари от Германия и от България. Мечката Рада се преглежда за повторно в границите на месец, защото е имала проблем със здравословното положение. След като в Парка откриват, че има зараза и я третират с антибиотици , през днешния ден се ревизира дали към този момент е добре.

Разходи за клиничните пътеки по области: Какво дефинира цената на медицинските услуги?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР