Кампанията Книги за смет“ се завръща в Бургас. От 10:00

...
Кампанията Книги за смет“ се завръща в Бургас. От 10:00
Коментари Харесай

Книга срещу килограм пластмаса на 26 май в Бургас

Кампанията „ Книги за боклук “ се завръща в Бургас . От 10:00 до 13:00 часа на 26 май на паркинга на Kaufland в квартал „ Славейков “ , бургазлии ще могат да получат разказ на български или непознат създател против предаване на кг годна за преработване пластмаса . Всеки искащ може да получи единствено една книга без значение от предаденото количество .

Организаторите дават опция на всеки член на едно семейство да получи книга . Условието е те да бъдат дружно по време на предаването и всеки да подари обособен кг пластмаса . Събраните боклуци ще бъдат рециклирани от „ ЕКОПАК България “, който е сътрудник на самодейността от нейното основаване.

Пластмасата би трябвало да бъде без наличие , почистена и смачкана , с цел да заема по-малко място. Отпадъците , които няма да бъдат одобрявани са: блистери от медикаменти, туби от масла и домашен електроуреди. Приемат се : опаковки, бутилки, кофички от кисело мляко, капачки и други

Тази година “Книги за боклук “ има и специфична акция „ Буквите, които ни свързват “ , отдадена на кирилицата. Сред определените заглавия са някои от най-големите български класики като: „ Албена “ на Йордан Йовков , обичаната детска приказка „ Баба Яга „, както и алманах с текстове на майстора на късия роман Елин Пелин .

Каузата Книги за боклук “ е на фондация Credo Bonum и издателство Smart Books . Нейната цел е ограничение на пластмасата за еднократна приложимост, попречване на нейното потребление, повече преработване и по-устойчиви опаковки.

БЧК поучава какво да вършим при стихия

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР